Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De mooiste routes langs de bloesem

Dat de bloesemtijd de mooiste tijd van het jaar is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. En wat is er nu leuker dan op de fiets te stappen en te fietsen langs prachtige fruitboomgaarden boordevol bloesem? Op deze pagina lichten we de mooiste bloesemroutes voor je uit.

De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn. Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Wil je er zeker van zijn dat je de bloei niet mist? Download dan de gratis Bloesemalert-app!

Maak kennis met de Bloesemroute

Wil je de bloesem op z’n mooist beleven? Fiets dan de driedaagse bloesemroute.

Dag 1: Bloesem tussen water en dijken

Je start in het Land van Maas en Waal. Al fietsend over slingerende dijkjes kom je de mooiste dorpjes en recreatie- gebieden tegen. De route is 56 kilometer lang, onderweg heb je alle tijd om bij te komen bij een van de vele restaurants of cafés waar je gastvrij wordt ontvangen.

Lees meer

Dag 2: Bloesem en kastelen

Op dag twee ontdek je de Bommeler-waard. Hier vind je niet alleen mooie natuur, weidse uiterwaarden en bloeiende fruitbomen, maar ook legendarische kastelen, historische kerken en gastvrije ondernemers. Stap zeker even af in het charmante vestingstadje Zaltbommel.

Lees meer

Dag 3: Bloesem langs de Linge

De derde dag voert je door het hart van de bloesemregio: de Betuwe. Hier geniet je volop van alles wat de natuur je te bieden heeft. Een lust voor alle zintuigen. Onder-weg kom je genoeg horecagelegenheden tegen waar je even kunt bijkomen. Drink bijvoorbeeld een heerlijk kopje thee of koffie in een knusse theetuin. De bloesem beleven in de Betuwe zal je nog lang bijblijven.

Lees meer

Download de ‘Bloesemalert’!

In de Bloesemalert app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesemstand. De app is gratis te verkrijgen in de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Fietsen langs de bloesem

Betuweroute
Fiets de Betuweroute en ervaar zelf waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland genoemd wordt. ...
55 KM
Meer informatie
Meer over Betuweroute
Bloesem- en fruitroute
Geniet van het gastvrije Land van Maas en Waal. Onderweg verken je het unieke rivierenlandschap en kom je langs talrijke fruitboomgaarden ...
41 KM
Meer informatie
Meer over Bloesem- en fruitroute
Bloesemroute – Land van Maas en Waal
56,2 KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute – Land van Maas en Waal
Bloesemroute – Bommelerwaard
43,3 km KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute – Bommelerwaard
Bloesemroute – Betuwe
48,3 KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute – Betuwe

Tip: De Appeldijk

Een absolute tip tijdens de bloesemperiode is de Appeldijk bij landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Een prachtig stuk Rivierenland, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen met aan weerszijden van de dijk appelbomen die in het voorjaar in bloei staan. Onder andere de Lingeroute is een route die over de Appeldijk gaat.

Naar de Lingeroute

Wandelen tussen de bloesem

Rondwandeling langs de Linge – Asperen-Heukelum
17 KM
Meer informatie
Meer over Rondwandeling langs de Linge – Asperen-Heukelum
Parels langs de Linge
Deze wandelroute neemt je mee langs de rivier de Linge in de omgeving van Leerdam, Acquoy en Asperen. De wandeling brengt ...
12 KM
Meer informatie
Meer over Parels langs de Linge
Bloesemroute: de Betuwe
Je raakt niet uitgewandeld! Combineer bestaande routes en loop de ideale wandeling met behulp van het wandelnetwerk! ...
18,3 KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute: de Betuwe
Bloesemroute: Land van Maas en Waal
Je raakt niet uitgewandeld! Combineer bestaande routes en loop de ideale wandeling met behulp van het wandelnetwerk! ...
6,1 KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute: Land van Maas en Waal
Bloesemroute: Bommelerwaard
Je raakt niet uitgewandeld! Combineer bestaande routes en loop de ideale wandeling met behulp van het wandelnetwerk! ...
11,9 KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute: Bommelerwaard

Blijf je overnachten?

Wil je de bloesemperiode op de ultieme manier beleven? Blijf dan overnachten in een knusse bed & breakfast of een luxe hotel. De volgende ochtend stap je, na een vers ontbijt, heerlijk uitgerust op de fiets.

Bekijk alle accommodaties