Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Dagtocht erfgoed, kunst en ambacht

Ravenstein: stad van kunst en ambacht

Deze fietstocht staat geheel in het teken van erfgoed, kunst en ambacht in Ravenstein en omstreken. Je start in de historische vestingstad Ravenstein, waarna je in zuidelijke richting naar Grave fietst en met het pontje de Maas oversteekt. Op Gelderse bodem vervolg je de tocht langs de Maas naar hanzestad Maasbommel. Onderweg kom je langs Kasteel Wijchen, Kasteel Hernen en Stoomgemaal De Tuut. Vanuit Maasbommel maak je met de pont de oversteek naar Megen, waarna je je weg vervolgt naar het eindpunt: Ravenstein.

Als je weer terug bent in Ravenstein, kun je een wandeling door de stad maken. Op 11 en 12 mei is hier namelijk van alles te beleven. Ga langs bij molen de Nijverheid, waar de molenaar je van alles vertelt over deze oude ambacht, kom meer te weten over antiek restauratie of woon de demo sieraden maken bij. Kortom: er is voor elk wat wils!

Bekijk de volledige route

Wil je meer weten over wat je onderweg allemaal tegenkomt? Download dan de app “Vrijstaat Land van Ravenstein”, waarin je meer informatie kunt vinden over de monumenten en horecagelegenheden langs de route én over activiteiten die tijdens de Pontjesdagen worden georganiseerd.

Download de app