Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Bloesemroute

Wil je de bloesem van Van Gogh beleven? Rivierenland staat vol met fruitbomen en in het voorjaar staan deze bomen allemaal in bloei: prachtige witte en roze bloesem siert de boomgaarden. Fiets drie dagen lang door de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal, ontdek de regio en geniet van de prachtige fruitbloesem!

Wanneer de bloesemperiode elk jaar precies is, hangt af van verschillende factoren. Grofweg kun je zeggen dat de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen is. Wil je precies weten wanneer de fruitbomen in bloei staan? Download dan de Bloesemalert-app!

Tip: Boek vooraf overnachtingen in een van de vele B&B’s of hotels zodat je de volgende dag meteen je fietstocht kunt vervolgen.

Dag 1: Het Land van Maas en Waal

Fiets over slingerende dijkjes, langs pittoreske dorpjes en door rustgevende recreatiegebieden terwijl je geniet van de prachtige natuur en boomgaarden vol met bloesem. Maak kennis met het prachtige Land van Maas en Waal.

Alle informatie over de Bloesemroute – Land van Maas en Waal

Startpunt Startpunt
Zandstraat 100
Beneden-Leeuwen
Knooppunten
86
87
59
13
12
54
53
41
29
10
55
89
66
28
49
48
47
46
45
21
24
80
81
86
Eindpunt Eind
Zandstraat 100
Beneden-Leeuwen

Tips voor onderweg

Blijf je slapen?

De Gouden Molen

Hotel Restaurant De Gouden Molen in Rossum staat voor kleinschaligheid en warmhartigheid in een prachtige omgeving. Daarnaast is dit unieke hotel ook een TOP, dus het is van alle gemakken voorzien en het ideale startpunt voor fietsers!

Lees meer

Van der Valk Hotel Zaltbommel

Vlakbij de A2 bij Zaltbommel vind je Van der Valk Hotel Zaltbommel. Geniet hier van een heerlijke overnachting voordat je begint aan de tweede dag van de Bloesemroute!

Lees meer

Dag 2: de Bommelerwaard

Beleef de Bommelerwaard op dag 2. Naast prachtige natuur en de bloeiende fruitbomen in het voorjaar vind je in de Bommelerwaard ook legendarische kastelen, historische kerken en andere prachtige bezienswaardigheden. Een ware ontdekkingstocht op de fiets!

Alle informatie over de Bloesemroute – Bommelerwaard

Startpunt Startpunt
Waaldijk 5
Rossum
Knooppunten
67
98
23
61
22
21
12
13
24
25
11
23
36
9
8
7
66
78
Eindpunt Eind
Waaldijk 5
Rossum

Tips voor onderweg

Blijf je slapen?

Van der Valk Hotel Tiel

Van der Valk Hotel Tiel ligt centraal in de Betuwe en is daardoor een ideale overnachtingsplek voor liefhebbers van fietsen en wandelen. De regio wordt gekenmerkt door kronkelende riviertjes, boomgaarden en leuke dorpjes als Buren en natuurlijk de Hanzestad Tiel.

Meer informatie

Boutique hotel de Os en het Paard

Overnacht in een statig pand, een oud gemeentehuis, in prachtige kamers met uitzicht op de Linge! Wat wil je nog meer? Hier kom je echt tot rust en laad je weer helemaal op voor een nieuwe dag op de fiets.

Meer informatie

Steltenberg bij ons op Zolder

Kom slapen in een hooiberg op stelten in prachtig ingerichte kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Heb je nog energie over? Deze accommodatie ligt aan de rand van het bos van Landgoed Soelen, waar je heerlijk kunt wandelen.

Meer informatie

Dag 3: de Betuwe

Ontdek de bloesempracht in de bloeiende Betuwe op dag 3. De Betuwe staat bekend om het fruit en dus vind je hier in het voorjaar boomgaarden vol met prachtige witte en roze bloesem. En na de bloesem is het tijd om het verse fruit te proeven!

Alle informatie over de Bloesemroute – Betuwe

Startpunt Startpunt
Het Klooster 5
Beesd
Knooppunten
55
31
60
62
69
26
59
30
53
52
47
51
16
22
80
14
54
55
Eindpunt Eind
Het Klooster 5
Beesd

Tips voor onderweg

Heb je vragen over de Bloesemroute of wil je als ondernemer ook op deze pagina vermeld worden? Neem dan contact met ons op via info@bureautoerisme.nl of bel naar 088 6363 888.

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.