Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Fietsen langs

Wijchense Oorlogs-herinneringen

Ontdek historische locaties

Van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 lag Gelderland in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Deze fietsroute brengt je langs verschillende historische locaties in Wijchen en omgeving waar gebeurtenissen uit de laatste periode van de oorlog centraal staan.

In het kader van 75 jaar vrijheid sinds de Tweede Wereldoorlog is deze fietsroute gemaakt. De rode draad bij alle herdenkingsactiviteiten zijn verhalen over oorlog en vrijheid – zowel historische als actuele. Verhalen van toen maar ook van nu. Van jong en van oud. De verhalen over de oorlog, bevrijding, vrijheid en vrede moeten worden doorverteld. Van generatie op generatie.

Bekijk de volledige route

 

Ga je mee op ontdekkingstocht? Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ieder haar eigen charme en een historie die ver terug gaat in de tijd. Zo wisten de Romeinen al dat het hier goed vertoeven was. De omgeving bestaat uit afwisselende landschappen, zoals open landerijen, rivierduinen, bossen en watergebieden. Midden in het centrum staat een sprookjesachtig kasteel en is de Markt sfeervol met vele horecagelegenheden en winkels.

Lees meer over deze bestemming