Zoek en Boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Fort Sint-Andriesroute

Fort aan de Maas

Fort Sint Andries is een veelzijdige route en voert over dijken en fietspaden door het kleinschalige en afwisselende landschap op de grens van de Bommelerwaard. Je passeert prachtige natuurgebieden, het karakteristieke Fort St. Andries, het oude vissersdorpje Heerewaarden en andere lieflijke dorpjes.

Je fietst op een plek waar Maas en de Waal vlakbij elkaar liggen, beide rivieren zul je dan ook tijdens jouw tocht tegenkomen. Steek de Maas over met twee ouderwetse pontjes. Met alle schitterende uitzichten en heerlijke pleisterplaatsen onderweg ben je verzekerd van een ultiem vakantiegevoel!

Als korte tussenstop is een bezoekje aan het Fort Sint Andries een aanrader. Maar ook de lieflijke dorpjes Lith, Hurwenen en Rossum, bieden voldoende leuke plekjes om van een welverdiende picknick of een kopje koffie of thee met iets lekkers te genieten. De rondtocht start én eindigt in Heerewaarden. Let je voordat je vertrekt wel goed op de vaartijden van de pontjes Alphen-Lith en Marem-Alem?

Bekijk de volledige route 

 

Maasdriel ligt in het zuiden van Gelderland, tussen de Maas en Waal. Rondkijken op Kasteel Ammersoyen, recreëren in de Zandmeren en een bezoek aan Fort Sint Andries. Maasdriel biedt voor ieder wat wils!

Lees verder

Activiteiten onderweg

Neem later nog eens een kijkje, de activiteiten worden binnenkort aangevuld!