Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hanzestad Maasbommel

Welkom in de kleinste Hanzestad van Nederland! In het Land van Maas en Waal ligt, prominent aan de Maas, het dorpje Maasbommel. Het dorp kent een lange, roerige geschiedenis. Door de strategische ligging was Maasbommel een schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de vijftiende eeuw was het een bijstad van Hanzestad Nijmegen. In die tijd stond Maasbommel met name bekend om de visserij en de mandenmakers en werd ook wel de Snoekenstad genoemd. Kom de sfeer proeven en bekijk de tips op deze pagina!

Fietsen en wandelen door Hanzestad Maasbommel

Recreatiegebied Gouden Ham

De Gouden Ham is een uniek en veelzijdig waterrecreatiegebied in het Land van Maas en Waal. Zowel in als rondom het water is het heerlijk vertoeven. Er zijn tal van recreatieve voorzieningen, zoals: campings, jachthavens, restaurants, bootverhuur, evenementenbedrijven en nog veel meer. Dit alles, in combinatie met de prachtige natuur, maakt een bezoek aan de Gouden Ham onvergetelijk!

De Gouden Ham ligt tussen de dorpskernen van Appeltern en Maasbommel. Het totale gebied bestaat grotendeels uit water met een open verbinding naar de Maas. Het gebied is ontstaan vanuit de zandwinning, waarbij binnen de waterplas drie schiereilanden zijn ontstaan en aan de rand een natuurgebied. Het zandstrand van De Gouden Ham telt maar liefst 700 meter.

Meer over het recreatiegebied

Zien en doen in Maasbommel en omgeving

Uit eten in de buurt van Maasbommel

Overnachten in de buurt van Maasbommel

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.