Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Heerlijk kamperen aan het water

Voor wie in de zomer verkoeling en vermaak zoekt, is deze regio en goede keuze. Rivierenland is met haar ligging tussen de grote rivieren een walhalla voor waterliefhebbers en een perfecte bestemming voor waterbeoefenaars, maar ook zonaanbidders en rustzoekers kunnen hier hun hart ophalen! Wil je ook iedere ochtend vanuit je tent het water induiken of juist liever de dag luierend doorbrengen op een prachtig wit zandstrand? Wij hebben hieronder de leukste campings aan het water voor je verzameld!

 Campingpark het Groene Eiland

Campingpark Het Groene Eiland ligt op een schiereiland in het recreatiegebied de Gouden Ham en vanaf het park is het mogelijk om rechtstreeks de Maas op te varen. Door deze unieke ligging is de camping populair onder watersportbeoefenaars en        -liefhebbers. Vanuit alle staanplaatsen heb je minstens zicht op het water en de meesten staan zelfs direct aan de kant. Op reservering is het mogelijk om motorboten, zeilboten, sloepjes en kano’s te huren op het park.

Deze camping is zeer geliefd bij gezinnen vanwege de vele voorzieningen voor kinderen. Er is een uitgebreid recreatieprogramma in de zomer en zelfs een apart tienerprogramma met o.a. kampvuren, banaanvaren en droppings. Verder is de camping voorzien van een kantine, een snackrestaurantje, een winkel met wasserette en een aantal zeer luxe toiletgebouwen met een sauna.

Meer informatie

Betuwestrand Recreatie

Betuwestrand Recreatie is een moderne gezinscamping in het pittoreske plaatsje Beesd. In het recreatiegebied worden watersporten als waterskiën en wakeboarden uitgeoefend, maar is het ook heerlijk vertoeven voor zonaanbidders.

Meer informatie

Recreatiepark de Markplas

Recreatiepark de Markplas is een oase van rust en ontspanning en geschikt voor kampeerders die even willen bezinnen tijdens hun vakantie. Door de vele beplanting en de speelse opzet heeft de Markplas een parkachtige uitstraling. Het is een populaire bestemming door de natuurplas waarin gezwommen en gevist kan worden.

Meer informatie

Betuwestrand recreatie

Betuwestrand Recreatie is een moderne gezinscamping in het pittoreske plaatsje Beesd. In het recreatiegebied worden watersporten als waterskiën en wakeboarden uitgeoefend, maar is het ook heerlijk vertoeven voor zonaanbidders. Overnachten kan hier met je eigen tent, maar ook in één van de chalets, huurcaravans en trekkershutten.

Meer informatie

Camping Betuwe

Van maart tot oktober is dit de actiefste camping van Nederland met o.a. een vol animatieprogramma, een indoor speeltuin en een kinderbioscoop. Een zomer vol plezier dus! Camping Betuwe biedt verder een grote verscheidenheid aan kampeerplaatsen, Mobilhomes en trekkershutten en enkele overnachtingsplekken staan hier direct aan het water.

Meer informatie

Camping de Grote Altena

In het Hart van de Betuwe aan de Waal vind je camping de Grote Altena. Deze camping is gelegen in een prachtig rivierenlandschap met glooiende uiterwaarden, kronkelende rivieren en pittoreske dijkwoningen is de perfecte bestemming voor fieters, wandelaars, vissers, natuurliefhebbers en rustzoekers.

Arnhem en Nijmegen zijn verder binnen een half uurtje te bereiken en ook op het terrein is genoeg te doen. Ongeveer de helft van de ca. 125 kampeerplaatsen ligt direct aan het water en hebben zicht op de voorbijvarende schepen.

Meer informatie

Camping Verkrema

Familiecamping Verkrema ligt op het voormalige terrein van steenfabriek v/h S.G. van de Pol en heeft een unieke locatie aan de Neder-Rijn tegenover het plaatsje Amerongen. Deze camping is geliefd bij watersporters en vissers en is bovendien verbonden aan het uitgebreide fietsroutenetwerk van Rivierenland.

Meer informatie

Camping de Rietschoof

Camping de Rietschoof ligt in de karakteristieke uiterwaarden van de Maas en biedt met haar ligging de ideale bestemming voor watersporters. De camping beschikt over een eigen zandstrand en een jachthaven en is dé plek om even tot rust te komen en te ontspannen.

Meer informatie

Ben je een echte waterliefhebber?

Door Rivierenland stromen maar liefst vijf rivieren: de Maas, de Waal, de Lek, de Linge en de Neder-Rijn. Heerlijk dus om eens een prachtige rondvaart over te maken of zelf eens een boot te huren om het gebied te verkennen of op de sportieve tour te gaan en te kiezen voor suppen en kanoën! Meer weten? Bekijk dan de pagina over waterrecreatie.

Meer over waterrecreatie