Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

De geschiedenis van de luchtgevechten boven Rivierenland

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er in Rivierenland zware luchtgevechten geleverd. Rivieren als de Waal en de Rijn waren destijds belangrijke navigatiemiddelen voor de vliegtuigen die op weg waren om Duitsland te bombarderen. Iedereen kent de verhalen van dappere helden die gevochten hebben in de regio Nijmegen en Arnhem, maar wie zijn er gesneuveld in Rivierenland en waar zijn ze begraven? De nieuwe gratis app Heroes of the Sky geeft antwoord op dit soort vragen. 

De app is ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland in het kader van het programma Gelderland Herdenkt en is tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning vanuit de Provincie Gelderland, de gemeente Culemborg, Neder-Betuwe, Zaltbommel en West Maas en Waal.  

Benieuwd?

Iedereen krijgt via deze app de mogelijkheid door middel van bijzondere verhalen en foto’s meer te weten te komen over de luchtoorlog boven Rivierenland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat kan nu vanuit de veiligheid van je eigen huis. Zodra het weer verantwoord is om erop uit te gaan, kunnen nabestaanden van gesneuvelde familieleden en andere geïnteresseerden aan de hand van deze app zelf een route uitstippelen en de locaties bezoeken waar deze verhalen zich hebben afgespeeld. De app is gratis te downloaden via de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app