Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Land van Maas en Waal

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter.

In deze waterrijke regio vind je veel verschillende recreatiegebieden waar je lekker kunt uitblazen. In zowel de zomer- als de wintermaanden kun je hier heerlijk vertoeven! Heerlijk fietsen, wandelen, zwemmen, varen, kanoën of SUPpen: in het Land van Maas en Waal kan het allemaal.

Het gebied bestaat uit de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Wijchen en Beuningen.

Ontdek meer over het Land van Maas en Waal

Hanzestad Maasbommel

Ondanks de vrij korte bestaansgeschiedenis van gemeente West Maas en Waal, gaat de historie van de dorpen ver terug. Wist je dat in deze gemeente een echte Hanzestad te vinden is? Namelijk het sfeervolle Maasbommel! Dit was in de middeleeuwen de kleinste Hanzestad van Nederland. In de toekomst wordt Maasbommel een bescheiden, maar aantrekkelijk, virtueel openluchtmuseum.

Bezoek Hanzestad Maasbommel

Mooie fiets- en wandelroutes

Onze tips voor een dagje uit

Nog meer tips in de regio

Evenementen in het Land van Maas en Waal

Dit gebied heeft genoeg te bieden voor jong en oud! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Maas- en Waalse Oogstdagen – een gezellig tweedaags familie-evenement in augustus, Pleinpop in Alphen aan de Maas, skeeleren en fietsen op de dijken via Dijkensport, of de Vrije Markt in Wamel? Wij hebben de leukste evenementen voor je verzameld. Welk evenement ga jij bezoeken?

Bekijk de volledige UITagenda hier

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.