Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Betuws Wijndomein

  • Breed georiënteerd assortiment
  • Goede kwaliteit
  • Duurzame werkwijze

Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Zowel Diederik als Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid tijdens het werk in en rondom de wijngaard. Hiervoor worden alle druiven gebruikt, van de ‘groene oogst’ tot aan de druivenschillen na het druivenpersen. En dit past helemaal bij de visie van het wijndomein. Diederik & Arina willen zo veel mogelijk reststromen tot meerwaarde brengen.

Hierdoor is het assortiment van het Betuwse Wijndomein breed georiënteerd; rode wijnen, witte wijnen, mousserende parelwijnen. Daarnaast maken ze op het wijndomein ook Prepluk Verjus , Betuwse Bruis en drie verschillende LingeDigestieven. Onder de naam Firma Bruis maken ze sappen en ciders van appels en peren voor fruittelers uit de buurt. Zo wordt de wijnkelder optimaal benut als er geen wijn in de wijntanks staat.

Met hulp van familie en vele trouwe vrijwilligers is het Betuws Wijndomein de afgelopen jaren gegroeid tot een serieus wijnbedrijf. De kwaliteit van de wijnen is constant over de gehele linie! Dat proef je terug in de smaak en is duidelijk te zien aan de resultaten van bijvoorbeeld de Wijnkeuring van de Lage Landen! Het wijndomein mag zich dan ook ‘Beste wijngaard over jaargangen 2017-2018’ noemen. Een hele eer en erkenning voor het gepassioneerde werk in de wijngaard!

Diederik & Arina

Met een studie aan de HAS begon Diederik fris en fruitig aan het telen van druiven in 2004. Samen met zijn ouders en broers werd er gezocht naar een teelt die in de toekomst beter functioneerde dan het telen van maïs en suikerbieten. De eerste druivenoogst was in 2007 een feit! De druivenrassen, die zijn aangeplant op de Betuwse klei, zijn anders dan de welbekende Riesling of Pinot Noir. Er is gekozen voor rassen zoals Johanniter en Cabernet Noir, druivenrassen die minder zonne-uren en minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben. En dus vele male duurzamer geteeld kunnen worden met een natuur-inclusief toekomstperspectief ! Een thema dat hoog op de agenda staat bij zowel Diederik als Arina.

Arina werkt sinds 2013 samen met Diederik. Eerst als initiatiefnemer van de Prepluk Verjus, maar al snel werd duidelijk dat de twee meer dan alleen een passie voor wijn deelden. Sinds 2015 zijn ze partners en in 2019 verwelkomde ze hun eerste ‘werkneemster’ in de vorm van een kleine wijnboerin. Ze heet Jasmijn en is dol op druiven! Arina heeft een achtergrond in marketing communicatie en een MSc. in gastronomie. Samen ontwikkelden ze de afgelopen jaren een grote diversiteit aan producten gemaakt van druiven, appels en peren. Daarnaast organiseren ze ook verschillende activiteiten in en rondom de wijngaard. De combinatie tussen natuureducatie, lekkere wijnen én streekgastronomie maakt het wijndomein een inspirerende omgeving voor gasten.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie