Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

De Blauwe Bever

  • Ontdek de prachtige oevers van de Nederrijn
  • Maak kennis met de riviernatuur

Safarischip De Blauwe Bever maakt natuurvaarten op de Nederrijn en Lek vanuit verschillende plaatsen langs de rivier tussen Culemborg en Arnhem. Vertreklocaties, data en prijzen zijn te vinden op de website www.deblauwebever.nl.

De Blauwe Bever is een stoer schip, waarop je vanaf het open, overdekte bovendek een directe beleving hebt met de riviernatuur. Geen rondvaartboot met beslagen ramen, maar een werkschip, hoog genoeg om over de zomerkades te kijken en met faciliteiten om bij een krib af te meren. Er is een gids aan boord, die uitleg geeft over de rivier en waarmee een voetsafari in prachtige oevergebieden gemaakt kan worden. In de kleine, besloten benedenhut kun je zo nodig opwarmen en er zijn consumpties verkrijgbaar.

De Blauwe Bever is uniek in de sector van varende natuurbeleving en is in de regio van de Nederrijn de enige faciliteit ter verkenning van de natuur vanaf het water met een weids uitzicht op en over de Rijn en in de Betuwe.

Er zijn verschillende soorten vaarten:

  • Rivieroevervaarten hebben een vast karakter, waarbij tijdens de vaart door de gidsen verteld wordt over de rivierloop en de ontwikkeling daarvan door de eeuwen heen. Halverwege de vaart wordt aangelegd voor een wandelsafari door een mooi natuurgebied op de oever. Een rivieroevervaart duurt tussen de tweeëneenhalf en drie uur. In de zomermaanden worden, in de periode rond de langste dag ook in de avond rivieroevervaarten aangeboden. Opstapplaatsen verschillen om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de woon- of vakantieplaats van de passagiers.
  • Speciale vaarten duren langer, want onderweg wordt bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan bijzondere oeverlocaties, zoals kasteel Doorwerth, de steenfabriek de Bosscherwaarden of Fort Everdingen. Er zijn ook vaarten die een groot deel van de dag in beslag nemen. Deze vaarten worden inclusief een lunch aangeboden. Ook zijn er speciale kindervaarten, waar de gidsen de kinderen spelenderwijs kennis laten maken met de geheimen van de natuur.
  • Bij chartervaarten kan de Blauwe Bever ook gehuurd door bedrijven, organisaties, scholen of families. Ook tijdens deze vaarten zijn gidsen aanwezig. Zij nemen de bezoeker mee in de beleving van het landschap. Een voetsafari kan ook gemaakt worden. Het maximum aantal passagiers is 55.

De Blauwe Bever vaart van april t/m oktober. Kinderzwemvesten zijn aan boord en voor kinderen t/m 12 jaar gelden halve prijzen. Helaas is het schip niet geschikt voor mindervaliden.


Lees meer
Delen: