Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Marechausseemuseum

  • Een van de vier Defensiemusea van Nederland
  • Regelmatig nieuwe tentoonstellingen
  • Nu geheel vernieuwd!

In het Marechausseemuseum in Buren ontdek je de veelzijdigheid van de Koninklijke Marechaussee. Het bezoek is een spannend onderzoek en biedt ruimte om zelf achter het rijke verleden en heden van dit krijgsmachtsdeel te komen.

Zie zelf hoe de marechaussee al sinds de oprichting in 1814 zorgdraagt voor de veiligheid van Nederland, bijvoorbeeld op Schiphol. Naast persoonlijke verhalen vind je hier de grootste collectie van Koninklijke Marechaussee (KMAR) objecten in Nederland. Klim in de voertuigen, maak een foto in motorkleding op een echte marechausseemotor, of doe sporenonderzoek. En kijk waar jij ze allemaal tegenkomt…In de schoolvakanties organiseert het museum regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de website.


Lees meer
Delen:

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.