Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Pont Gorinchem – Sleeuwijk

Eind 5

Gorinchem

Plan je route

Het traject Gorinchem- Sleeuwijk wordt het hele jaar door veel gebruikt door fietsers voor het woon- en werkverkeer.

Veerdienst:

Plan je reis tussen Gorinchem en Sleeuwijk met de routeplanner van Riveer.

Het veer van Keizerin Marie Louise

De veerverbinding met het rustige Brabantse dorp Sleeuwijk kent al een lange historie. Zo droeg de pont tussen Gorinchem en Sleeuwijk een tijdlang zelfs de bijnaam “Het veer van Keizerin Marie Louise”. Zij stak er in 1811 over, nadat ze enige tijd aan Sleeuwijkse zijde in een tent had afgewacht. Ook prijkte een tijdlang de slogan “de kortste weg naar Parijs” op de dienstregeling. Het dorp Sleeuwijk valt onder de gemeente Werkendam. De pont is vandaag de dag niet alleen heel handig, maar ook gewoon veel leuker, meer ontspannen en een mooiere manier van de rivier oversteken als te voet of met de fiets over de Merwedebrug gaan met de snelweg aan je zijde.

Fiets- en voetveren

Vanuit Gorinchem kunt u met de voet- en fietsveren van Riveer naar Sleeuwijk, Woudrichem, Werkendam en Hardinxveld. Van mei tot en met september kan dat ook naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Op al deze trajecten mag de fiets gratis mee .

Autoveren

Tussen Brakel-Herwijnen en Aalst-Veen kunt u ook met de auto een overtocht maken. De beide autoveren van Riveer zijn zowel voor woon- werkverkeer als ook toeristisch interessant.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen: