Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Stichting Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel

  • Een bijzondere ervaring door de rijke historie
  • Themawandelingen mogelijk
  • Minimaal 2 personen

Het Gilde van Stadsgidsen Zaltbommel wordt gevormd door een tiental enthousiaste en deskundige gidsen die met veel plezier stadswandelingen verzorgen door de historische binnenstad van Zaltbommel.

Een wandeling door Zaltbommel met een stadsgids is in elk jaargetijde een bijzondere ervaring door de rijke historie en de vele verhalen die de gidsen vertellen over bekende stadsgenoten uit voorbije tijden. Vooral personen als legeraanvoerder Maarten van Rossum, de gebroeders Philips spreken tot de verbeelding. Van Fiep Westendorp die in Zaltbommel is geboren, is het beeldje van Jip en Janneke aan de Waalkade een veel gefotografeerd object.

Blikvangers zijn natuurlijk de imposante St. Maartenskerk, de Gasthuistoren, het Stadskasteel en de Waterpoort. Maar de gidsen voeren de bezoeker langs nog veel meer fraaie gebouwen en plekjes met een interessante geschiedenis en ook aan de beroemde gootspoken wordt de nodige aandacht besteed. Ook is het mogelijk een wandeling met een bepaald thema te organiseren. In het afgelopen jaar was bijvoorbeeld de vestingwandeling een groot succes.

In samenwerking met Tourist Info Bommelerwaard worden er jaarlijks tijdens het toeristenseizoen op de eerste zaterdag van de maand wandelingen georganiseerd, waar individuele belangstellenden aan kunnen deelnemen. Klik hier voor meer informatie.

Een wandeling is mogelijk voor groepen van maximaal 12 personen. meer dan 12 personen neem contact op.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen:

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.