Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Visscher Classique

Henk Visscher zet met zijn nieuwe museum Visscher Classique de tijd eventjes stil. Het straatbeeld uit je jeugd herleeft dankzij ruim 140 tentoongestelde auto’s uit de periode 1926-2018. Visscher heeft een passie voor old- en youngtimers. Zijn uitgebreide collectie begon net voor de eeuwwisseling (1997) met de aanschaf van een Peugeot 404 uit 1964. In de vijfentwintig jaar daarna groeide zijn collectie uit met tientallen auto’s, die tachtig jaar autogeschiedenis omvatten. Van Citroën, Peugeot tot Simca staat jouw eerste auto er ook tussen?

Automuseum Visscher Classique (Schuilheuvelstraat 1, Buren) toont naast de autocollectie van Henk Visscher ook wagens van anderen, onder wie zijn broer Chris (Renault Sport, Alpine) en Fred Foeken en Johan van der Zand (Opel). Daarnaast zijn er takelwagens te zien van Johan van der Zand. Hij heeft in Buren geschiedenis geschreven met zijn unieke internationaal opererende takel- en bergingsbedrijf.

Wil je de regio beleven achter het stuur van een van de old- of youngtimers? Dat kan. Een deel van de auto’s is ook te huur voor een dagdeel of langer. Kijk even op de site bij ‘verhuur’.

Kinderen zijn ook van harte welkom. Er is een kinderspeelhoek en een playseat (playstation) voor de jeugd.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen: