Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Routes langs de Maas

Fietsend langs de Maas

De Maas verbindt het bourgondische Brabant met een verrassend mooi deel van Gelderland. Een prachtig gebied om te fietsen. Veerpontjes brengen je aangenaam van de ene naar de andere oever. We hebben verschillende fietsroutes langs de Maas voor je uitgelicht.

Wijchense plattelandsroute

 

Fiets een rondje in en om Wijchen en haar karakteristieke kastelen. De route voert langs een landschap vol verrassingen. Je komt langs recreatiegebied de Berendonck, waar je lekker aan het water kunt liggen en je fietst door de bossen rond de Hatertse Vennen.

Fiets deze route

Maas en Waal vanaf Ravenstein

Deze tocht voert langs de Maas en de Waal en door Brabant en Gelderland. Je steekt met pontjes de rivieren over. Het weidse landschap, de altijd veranderende luchten, en het levendige scheepvaartverkeer blijven boeien.

Fiets deze route

Vesting-tot-vestingroute

 

Je fietst van vestingstad Geertruidenberg naar vestingstad Heusden en terug. Onderweg kom je heel veel moois tegen, bijvoorbeeld kunstwerken. De tocht voert voor een groot gedeelte over een voormalige spoorlijn, de Halve Zolenlijn en langs en over de Bergsche Maas.

Fiets deze route

Tempels langs de Maas

 

Het gebied rond de Maas zag er heel anders uit in de tijd van de Romeinen. Deze fietsroute neemt je mee naar dit verleden. Al fietsend ontdek je hoe de Romeinen vroeger in dit gebied leefden. Op verschillende locaties onderweg wordt verteld over de geschiedenis door o.a. infoborden.

Fiets deze route

Beleef de Maas

 

Deze fietstocht langs de Maas begin je aan de dijk in Appeltern. Onderweg kom je door verschillende pittoreske stadjes zoals Ravenstein en Maasbommel. Via het pontje bij Megen fiets je weer terug langs recreatieplas De Gouden Ham, een uniek natuurgebied waar van alles is te beleven.

Fiets deze route

Bommelerwaardse Kasteelroute

De Bommelerwaard telde maar liefst zeven kastelen. De tocht start bij een van de best bewaarde waterburchten van Nederland: Kasteel Ammersoyen. De route voert over dijken, langs pittoreske dorpjes en het historische centrum van Zaltbommel.

Fiets deze route

Verder fietsen en wandelen langs de Maas

Maas en Waalroute
Fietsen aan de boorden van de twee grote rivieren ...
66 KM
Meer informatie
Meer over Maas en Waalroute
Waterrijk Maas en Waal
Ervaar hoe uniek het rivierenlandschap is in het Land van Maas en Waal. Je fietst langs rivieren de milde Maas en ...
48 KM
Meer informatie
Meer over Waterrijk Maas en Waal
Maas en Waalse Uiterwaarde Wamel-Dreumel
Een prachtige route over de dijken en uiterwaarden van het land van maas en waal. Zowel verhard als onverhard. ...
12 KM
Meer informatie
Meer over Maas en Waalse Uiterwaarde Wamel-Dreumel
Oeverloos genieten
Geniet van het prachtige landschap in deze fietsroute gelegen tussen de pontjes. ...
47 KM
Meer informatie
Meer over Oeverloos genieten
Maasmeanderroute
Weidse uiterwaarden, gezellige dorpjes, weilanden en prachtige natuur. Fietsen langs de Maas verveelt nooit. Elke bocht van de dijk biedt weer ...
34,3 KM
Meer informatie
Meer over Maasmeanderroute
Struinen door de Moringerwaarden
Geniet van de natuur en struin door de Moringerwaarden. ...
9 KM
Meer informatie
Meer over Struinen door de Moringerwaarden
Fietsroute Megen en Ravenstein via Batenburg
Een prachtige fietsroute door Megen, Batenburg, Ravenstein en omgeving. ...
51 KM
Meer informatie
Meer over Fietsroute Megen en Ravenstein via Batenburg

Activiteiten aan de Maas

Behalve fietsen en wandelen is er nog veel meer te beleven langs de Maas. Ontdek verschillende activiteiten die je het ultieme vakantiegevoel bezorgen.

Land van Heerlijkheden

De verschillende dorpen en stadjes langs de Maas hebben ieder hun eigen charme. Zo is er een imposante ruïne van het kasteel van Batenburg te zien. Of bezoek de kastelen van Wijchen en Hernen, die nog in volle glorie te zien zijn.

Ontdek meer

Sloepen en suppen

In een van de uiterwaarden van de Maas vind je recreatiegebied de Zandmeren. Huur een sup om zelf staand over het water te peddelen of stap aan boord van een sloep. Geniet bij terugkomst van de zonsondergang.

Ontdek meer

Eindeloos struinen langs de Maas

Langs de Maas vind je verschillende natuurgebieden waar je heerlijk door de uiterwaarden en over de onverharde paadjes struint. Neem je camera ook mee en maak ondertussen een paar mooie natuurfoto’s.

Ontdek meer

Cultuurstad aan de Maas

Den Bosch biedt voor ieder wat wils. Je kijkt je ogen uit door de historische steegjes, industriële hotspots en de Binnendieze die onder de huizen doorstroomt. Neem een lekkere Bossche bol en sluit culinair af in één van de vele restaurants.

Ontdek meer

Proef de sfeer van weleer

Vestingstad Heusden is een geweldige stad voor een dagje uit. De vormen van de vesting zie je nog terug in de bastions, de stadspoort en de stadsgrachten. Ontdek de omgeving vanaf het water of ga op pad met een stadsgids.

Ontdek meer

Kleinste Hanzestad van Nederland

Maasbommel is de kleinste Hanzestad van Nederland. Het roerige verleden is op verschilende plekken in de stad goed terug te zien. Combineer een bezoek aan Maasbommel ook met een wandeling door het aanliggende recreatiegebied de Gouden Ham.

Ontdek meer