Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Ontdek de Maasverhalen

Kastelen, vestingsteden, en nog veel meer! Aan zowel de Brabantse als Gelderse zijde van de Maas is er van alles te ontdekken voor liefhebbers van cultuur en historie. Ga er dit najaar op uit en ontdek de Maasverhalen! 

Uitgelicht

Vesting Heusden

De geschiedenis van vesting Heusden begint al rond 1200. De stadswallen, stadspoorten en stadshaven zijn gerestaureerd waardoor het stadje ook vandaag de dag nog een bezoek waard is.

Meer informatie

Kasteel Ammersoyen

Strategisch en vlakbij de Maas gelegen, is dit een echt middeleeuws kasteel met vier torens, Grote Zaal, voorburcht en grachten. Hier zijn voldoende unieke verhalen  te ontdekken.

Meer informatie

Museumboot de Schokker

Deze vissersboot is omgebouwd tot een varend museum: echt een unieke beleving. Je ontdekt op de Schokker de periode dat de visserij nog een belangrijke plaats had in de samenleving.

Meer informatie

Het Noordbrabants Museum

Alleen het pand waarin dit museum is gevestigd is al bijzonder: een elegant achttiende-eeuws paleis. De verzamelde objecten en kunstvoorwerpen hebben een relatie met kunst, cultuur en geschiedenis.

Meer informatie

Museum Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen heeft een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Het kasteel is door de eeuwen heen het decor geweest van strijd, verbannen liefde en koninklijk leven.

Meer informatie

Hanzestad Maasbommel

In de middeleeuwen was Maasbommel de kleinste Hanzestad van Nederland. In die tijd stond het stadje met name bekend om de visserij en de mandenmakers. Kom de sfeer proeven!

Meer informatie

Activiteiten

SummerArt in kasteel Hernen

Dit najaar is kasteel Hernen een inspirerende locatie met hedendaagse kunst. De Grote Ridderzaal vormt het decor van een bijzonder kunstevenement met zes kunstenaars.

Meer informatie

Vioolconcert in Acropolis

Iris van Nuland won al diverse prijzen en is een rijzende ster in de vioolwereld. Samen met altvioliste Francisca Galante geeft ze een concert in Acropolis.

Meer informatie

Rondje kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen heeft een rijke geschiedenis van zeven eeuwen. Tijdens een rondleiding langs de gracht van Ammersoyen hoor je verhalen en leuke wetenswaardigheden.

Meer informatie

Zondagmiddag wandeling

Iedere zondagmiddag kan je je (om 14.30 uur) door een gids laten rondleiden door het prachtige vestingstadje Heusden. Je krijgt de mooiste plekjes te zien en waant je in de 17e eeuw.

Meer informatie

Beklim de Sint Jan

Op meer dan 50 meter hoogte leer je de Sint-Jans kathedraal van een hele andere kant kennen. Zo geniet je van een adembenemend uitzicht over Den Bosch, op meer dan 50 meter hoogte.

Meer informatie

Expositie Helmantel

Helmantel (1945) is heel bekend geworden met zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. Naast verschillende reproducties zijn er ook enkele originele schilderijen te zien.

Meer informatie

Wandelend er op uit?

De kloosterrondwandeling in Megen neemt je mee door de natuur rondom het klooster. Nog niet uitgewandeld? Haak aan op Ons Kloosterpad, welke in 15 etappes langs 50 historische kloosters en abdijen voert.

Meer informatie

Vaar langs alle Maasverhalen

Vaar met een Blokhutboot langs alle maasverhalen, er is van alles te ontdekken voor liefhebbers van cultuur en historie. Er zijn 3 opstappenplaatsen waarbij je de maas kan opvaren met een van onze boten, Maasbommel, Heerewaarden en Waspik.

Meer informatie