Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Ontdek de Maasverhalen

Kastelen, vestingsteden, en nog veel meer! Aan zowel de Brabantse als Gelderse zijde van de Maas is er van alles te ontdekken voor liefhebbers van cultuur en historie. Ga er op uit en ontdek de Maasverhalen! 

Uitgelicht

Vesting Heusden

De geschiedenis van vesting Heusden begint al rond 1200. De stadswallen, stadspoorten en stadshaven zijn gerestaureerd waardoor het stadje ook vandaag de dag nog een bezoek waard is.

Meer informatie

Kasteel Ammersoyen

Strategisch en vlakbij de Maas gelegen, is dit een echt middeleeuws kasteel met vier torens, Grote Zaal, voorburcht en grachten. Hier zijn voldoende unieke verhalen te ontdekken.

Meer informatie

Ravenstein

Buiten stroomt de Maas, binnen de stadspoorten is er genoeg moois om van te genieten. En tussen de bezienswaardigheden kun je heerlijk bijkomen in een gezellig restaurant of café.

Meer informatie

Varen op de Binnendieze

Tijdens een tocht op de Binnendieze vaar je letterlijk onder ’s Hertogenbosch door. Een ervaren schippergids neemt je mee in de bijzondere geschiedenis van de Brabantse hoofdstad.

Meer informatie

Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen heeft een roerige geschiedenis achter de rug en vormde het decor van strijd, gedoemde liefde en koninklijk leven. Een historische plek vol verhalen!

Meer informatie

Stoomgemaal de Tuut

Een bezoek aan Stoomgemaal De Tuut is een tripje terug naar vervlogen tijden, waarin de strijd tegen het water centraal stond. Tijdens een bezoek worden alle zintuigen geprikkeld.

Meer informatie

Wandelend er op uit?

De kloosterrondwandeling in Megen neemt je mee door de natuur rondom het klooster. Nog niet uitgewandeld? Haak aan op Ons Kloosterpad, welke in 15 etappes langs 50 historische kloosters en abdijen voert.

Meer informatie

Activiteiten

Instapwandeling Museum Kasteel Wijchen

Sluit je aan bij een inspirerende instapwandeling van Museum Kasteel Wijchen op elke eerste zondag van de maand. Wandel met de gidsen door de rijke geschiedenis van Wijchen, langs historische locaties.

Meer informatie

Fietsroute Cis den Dove

 

Ontdek de legende van Cis den Dove en fiets langs breuklijnen en oude religies. Tijdens deze fietsroute ervaar je de omgeving op meerdere manieren: via QR-codes luister je naar de streeklegende en kijk je video’s over het wijstverschijnsel of geschiedenis van het gebied.

Meer informatie

Rondje kasteel Ammersoyen

 

Kasteel Ammersoyen heeft een rijke geschiedenis van zeven eeuwen. Tijdens een rondleiding langs de gracht van Ammersoyen hoor je verhalen en leuke wetenswaardigheden.

Meer informatie

Zondagmiddag wandeling

Iedere zondagmiddag kan je je (om 14.30 uur) door een gids laten rondleiden door het prachtige vestingstadje Heusden. Je krijgt de mooiste plekjes te zien en waant je in de 17e eeuw.

Meer informatie

Beklim de Sint Jan

Op meer dan 50 meter hoogte leer je de Sint-Jans kathedraal van een hele andere kant kennen. Zo geniet je van een adembenemend uitzicht over Den Bosch, op meer dan 50 meter hoogte.

Meer informatie

Vaar langs alle Maasverhalen

Vaar met een Blokhutboot langs alle maasverhalen, er is van alles te ontdekken voor liefhebbers van cultuur en historie. Er zijn 3 opstapplaatsen waarbij je de Maas kan opvaren met een van onze boten: Maasbommel, Heerewaarden en Waspik.

Meer informatie