Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Meimaand Fietsmaand

Het is weer zover, het is Meimaand Fietsmaand! We hebben 11 fietsroutes voor je uitgestippeld door het rivierengebied. Van historische vestingsteden en Betuwse fruitboomgaarden tot de forten langs de Hollandse Waterlinies: je komt het onderweg allemaal tegen. Stap op de fiets en ga op avontuur in eigen land!

Heb jij het routepakket al?

Ga goed voorbereid op pad met het Meimaand Fietsmaand routepakket. Je ontvangt de Rivierenland Fietskaart, fietslabels én 11 afwisselende fietsroutes door het Rivierengebied!

Bestel hier het routepakket

Uitgelichte fietsroutes

Maos en Waolse fruitroute

De fietsroute voert je langs de twee grote rivieren, de Maas en Waal. Onderweg geniet je van het unieke rivierenlandschap met talloze fruitboomgaarden, maar ook van de monumentale gebouwen die in de karakteristieke dorpjes te vinden zijn.

Bekijk de route

Dijkgeheimen West

De rivieren hebben al eeuwenlang veel invloed op het Gelderse landschap en de bevolking. Deze route onthult die geheimen van historische locaties rondom Druten en Hernen, zoals Kasteel Hernen en de ruïne van Kasteel Batenburg.

Bekijk de route

Boeren streekproducten

De Bommelerwaard staat bekend om heerlijke streekproducten. Van verse aardbeien van de vele fruitstalletjes langs de weg tot ambachtelijk ijs van een boerderijwinkel en lokaal gebrouwen bier uit vestingstad Zaltbommel. Stap op de fiets en proef de streek!

Bekijk de route

Rivieren Rivalen

Tijdens deze fietsroute kom je overal sporen tegen van de strijd van de mens tegen de eeuwige rivaal: het water. Van kastelen, gemalen en molens tot stukken afgedamde rivier: de afgelopen eeuw is er van alles aan gedaan om het water buiten de dijken te houden.

Bekijk de route

Fietsen langs forten

Stap op de fiets voor een route langs bijzondere forten in Rivierenland. De eerste helft van de route kom je langs historische landmarken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waarna je aardbeienstad Zaltbommel en fruitrijk Betuwe doorkruist.

Bekijk de route

Vesting-tot-vesting

Deze fietstocht brengt je via het Halve Zolenpad van Geertruidenberg naar Drunen. Al slingerend fiets je vervolgens over de Elshoutse Zeedijk naar vestingstad Heusden om uiteindelijk weer in Geertruidenberg te eindigen.

Bekijk de route

Fietsen langs de Zuiderwaterline

Verdedigingswerken, inundatiegebieden, zigzaggende linies en ongerepte natuur: fietsen langs de Zuiderwaterlinie van ‘s-Hertogenbosch naar Heusden is zeker de moeite waard. Strijk zeker ook neer op het terras in de twee prachtige bourgondische vestingsteden.

Bekijk de route

Ontdek Oss

Ontdek het mooie Oss en omgeving. Deze fietstocht voert je langs het water, prachtige natuur én de stad. Je komt langs de Maas en Herperduin, waar je geniet van de natuur. Ontdek ook de pittoreske Maasdorpen en de vestingstadjes.

Bekijk de route

Maas en Waalroute

Tussen de rivieren de Maas en de Waal ligt een uniek water- en dijkenlandschap. In dit prachtige landschap wisselen tal van romantische landerijen, idyllische dijkhuisjes en stoer industrieel erfgoed elkaar af. Er valt dus genoeg te ontdekken in het Land van Maas en Waal!

Bekijk de route

Wijchense Plattelandsroute

Tijdens deze veelzijdige fietstocht maak je een rondje om Wijchen. Je komt langs het vestingstadje Ravenstein, Kasteel Wijchen en recreatiegebied de Berendonck, waar je bij goed weer een duik kunt nemen in het water. Geniet onderweg van afwisselende landschappen, zoals landerijen, rivierduinen en bossen.

Bekijk de route

Grote Rivieren

De Grote Rivierenroute combineert het beste van Rivierenland en brengt natuur en cultuur samen. Onderweg kom je langs Kasteel Ammersoyen en kun je je hart ophalen bij de Hurwenensche duinen, waarna je doorfietst naar vestingstad Zaltbommel voor cultuur en een gezellig terrasje.

Bekijk de route

Tip voor onderweg!

Wist je dat je gratis toegang hebt tot het tuincafé en terras van Bloemenpark Appeltern? Plan tijdens je fietstocht een stop in en geniet van een heerlijke kop koffie, vers gebakje of versbelegd broodje. En snuffel ook gerust even rond in de cadeauwinkel of op de plantenmarkt.

Pauzeren bij Bloemenpark Appeltern

Fiets huren in het rivierengebied

GEJO Cycleworld
Welkom bij dé fietsenspeciaalzaak van Tiel en Omstreken. Samen of alleen genieten van de natuur en met de wind door je ...Lees meer
Lekker aan de Linge fietsverhuur
Wilt u op vakantie een fiets huren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Vanuit Enspijk en Leerdam kunt ...Lees meer
Riverside Fietsverhuur
De fiets is het beste vervoersmiddel voor een lekker dagje weg in het Land van Maas en Waal. Bij Riverside kun ...Lees meer
Appeltern
Bebike
Eck en Wiel
Style Cycles Fietsplezier
Voor fietsplezier in de regio kun je terecht bij Style Cycles Fietsplezier! ...Lees meer

Meld je activiteit aan

Organiseer jij leuke activiteiten of arrangementen die aanhaken op de Meimaand Fietsmaand in het rivierengebied? Zoals een overnachting in combinatie met een fietstocht, een (fiets)evenement of ben je een bijzondere stop of picknick langs een fietsroute? Meld je activiteiten gratis aan.

Activiteit aanmelden