Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Mooie wandelroutes

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt steeds kouder buiten en het is eerder donker... De herfst is nu echt begonnen! Dat is een goede reden om er lekker op uit te gaan, want de natuur is prachtig! Wij zetten een aantal leuke wandelroutes voor je op een rij.

Kooiroute

Het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is 900 hectare groot en bestaat uit bossen, grienden, lanen, boomgaarden, akkers en waterpartijen. De kooiroute is met 12,5 kilometer de langste route over het landgoed.

Onderweg kom je langs de spoorlijn, graspaden, dijken, weilanden vol vogels, de rivier de Linge en een hoogstamboomgaard met mooi uitzicht op de molen van Enspijk.

Meer informatie

Moeder met kind wandelt in herfst in Rivierenland

Stapelroute

Mooie wandeling van ongeveer 2 km over het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Het landgoed is gelegen in een kom van de Linge. Je vindt er bossen, grienden, lanen, boomgaarden, akkers en waterpartijen.

Meer informatie

Kloosterroute

Deze kloosterroute is ongeveer 5 kilometer lang en maakt deel uit van het wandelnetwerk Rivierenland, dat 1000 kilometer aan wandelroutes aan elkaar verbindt. Deze route kan daardoor eenvoudig gecombineerd worden met andere routes die over het landgoed lopen.

Meer informatie

Molenroute

Het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is 900 hectare groot en bestaat uit bossen, grienden, lanen, boomgaarden, akkers en waterpartijen. De Molenroute is 7,5 km lang en voert je o.a. over de bekende Notenlaan, langs de Hooge Schuur en Huize Mariënwaerdt.

Meer informatie

Struinroute door de Moringerwaarden

Deze bewegwijzerde struinroute gaat door het oostelijk deel van de Gouden Ham; de Moringerwaarden. Het is een uniek natuur- en wandelgebied. De route loopt via een bruggetje over een smalle strook land en biedt vele doorkijkjes op het binnenmeer en het recreatiegebied.

Het gebied herbergt een grote variatie aan water en zangvogels. De begroeiing is zeer divers met kruidenrijk gras en vele soorten bomen en struiken. Een lust voor het oog! Daarnaast graast er in de Moringerwaarden een kudde brandrode runderen. Dit oude veeras dreigde uit te sterven. Met behulp van boeren en natuurinstanties loopt er nu weer een zuiver brandrood ras.

Bekijk hier alle struinroutes in Rivierenland

Baanbrekerpad

Het Baanbrekerpad, een ‘klompenpad’ van 10 kilometer lengte, loopt door het buitengebied van Ammerzoden en Well en laat je kennismaken met het rivierenlandschap in al haar dynamiek. Het landschap wordt gekenmerkt door stroomruggen, vroegere rivierbeddingen, relicten van vroegere dijkdoorbraken en verdedigingswerken. Het gebied waar dit Klompenpad door heen loopt heeft door overstromingen en hoge grondwaterstanden vele veranderingen doorgemaakt.

Meer informatie

Stadswandeling Culemborg

De geschiedenis van Culemborg gaat terug tot de middeleeuwen. Al in een akte uit 1281 wordt Culemborg genoemd en in 1318 krijgt de stad ook stadsrechten. Deze stadswandeling voert langs een aantal plaatsen en gebouwen die in de boeiende historie van Culemborg een belangrijke rol hebben gespeeld.

Meer informatie

Rolstoelroute Zaltbommel

Het oude centrum van Zaltbommel bevat enkele prachtige gebouwen en monumenten. Heerlijk om eens langs te wandelen. Ook als je echter moeilijk te been bent, is deze route bij uitstek geschikt. Je kunt op deze route overal met een rolstoel komen.

Meer informatie

Stadswandeling Tiel

Tiel is één van de oudste steden van Nederland met een rijk verleden. Een wandeling door de binnenstad is zeker de moeite waard. Tiel stamt uit de periode 850-1100. Aangenomen wordt dat Tiel al in het jaar 453 een haven bezat. Dankzij deze haven werd het al in de negende eeuw een florerende stad.

Meer informatie