Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Gemeente Neder-Betuwe

De Betuwe kenmerkt zich door een prachtig rivieren- en dijkenlandschap. Langs lanen, wegen en straten staan vaak zogenaamde laanbomen, zoals de eik, beuk, iep en berk. De vele laanboompercelen, waar Neder-Betuwe tot ver over de grenzen om bekend is, en het prachtige landschap maken een bezoek aan deze gemeente meer dan de moeite waard. Ontdek waar een kleine gemeente groot in kan zijn! Hier en daar kom je in dat gevarieerde landschap een prachtig historisch pareltje tegen: een eeuwenoude kerk aan de voet van de dijk, een oude school, boerderij of woonhuis.

Laanboomfietsroute

De Laanboomroute loopt langs laanboomteeltbedrijven en horecagelegenheden zodat je kan genieten van het gevarieerde landschap, de mooie natuur en cultuurhistorische parels. Onderweg zijn er rustpunten met een bankje en achtergrond informatie over de omgeving. De route is maar liefst 77 km lang maar kan ook in drie kortere lussen gefietst worden. Het start- en eindpunt van de route is bij ’t Veerhuis in Opheusden.

Bekijk de Laanboomroute hier

Klompenpaden

Klompenpaden staan garant voor mooie wandelingen die gaan over herstelde historische paden en dwars door boerenland. Het Heuzesepad is nieuw en een rondwandeling van elf kilometer langs rivieren, door uiterwaarden en het oeverwallenlandschap met eeuwenoude bomenteelt in het mooie buitengebied van Opheusden. Het Heuzesepad sluit aan op het andere Klompenpad in de gemeente: het Marspad. Download de app of kijk voor een volledig aanbod van klompenpaden op www.klompenpaden.nl.

Mensen in weiland bij paaltje klompenpaden wandelroute

Voetveer Druten – Dodewaard

Gemeente Neder-Betuwe ligt in het oostelijke deel van Rivierenland in de Betuwe en is goed bereikbaar. Er zijn drie stations: in Kesteren, Opheusden en Dodewaard/Hemmen.

Met de auto ben je er ook zo, want we liggen langs de A15. Maar het allerleukste is natuurlijk om via veerpont Opheusden of voetveer Druten-Dodewaard onze dorpen binnen te wandelen of fietsen. En dan verder over slingerende dijken, door mooie dorpen en het buitengebied met z’n vele laanboompercelen die in alle seizoenen de aandacht trekken.

Meer informatie

Lunch en diner tips

Voor een tussenstop tijdens het wandelen of fietsen, zijn er diverse locaties waar je kan genieten van een kopje koffie, tot een lunch of diner.

Overnachtingsmogelijkheden

En wil je langer blijven in de Betuwe? Overnacht dan bij de recreatieparken, landelijke hotels of sfeervolle B&B’s waar je verzekerd bent van persoonlijke aandacht en een aangenaam verblijf.

Camping De Linie

Op Camping De Linie in Opheusden kampeer je onder de Betuwse fruitbomen op ruime en goed onderhouden plaatsen. Deze rustieke familiecamping ligt aan zwem- en viswater, heeft een knusse kantine en regelmatig zijn er leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Camping De Linie

Fruitpark Hotel en Spa

Centraal gelegen in Rivierenland vind je een plek waar je dagen kunt vertoeven, een echte boomgaard kunt ervaren en tegelijkertijd iets kunt leren over (hoogstam)fruit, zoals pruimen, kersen en peren. Jong en oud vermaakt zich in Fruitpark Ochten, waar alles mag en niets moet.

Fruitpark Hotel en Spa

Recreatiepark De Markplas

Recreatiepark De Markplas in Opheusden is een gezellige en rustige familiecamping. Tijdens de bloesemtijd staan de fruitbomen er schitterend bij in het ruim opgezette en groene park. In de grote natuurvijver kun je lekker zwemmen, varen en vissen. De omgeving is rijk aan natuur, ideaal voor fiets- en wandeltochten.

Recreatiepark De Markplas