Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Ontdek Rivierenland

De Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal vormen samen Rivierenland. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken, respectievelijk water, fruit en cultuur. De gemeenschappelijke factor is de rijke historie en schitterende natuur. Je vindt in de hele regio brede rivieren in uitgestreken uiterwaarden, pittoreske dorpen, slingerende dijken en talrijke fruitboomgaarden.

Dat alles maakt Rivierenland tot een van de meest karakteristieke streken van ons land. Er is dan ook een groot aanbod van mooie wandel- en fietsroutes, die uitnodigen tot urenlang sportief buiten zijn. Meer een liefhebber van cultuur? Bezoek dan de rustieke landgoederen en stoere forten en kastelen. Of ontdek de eeuwenoude vestingsteden, waar het ook nog leuk winkelen is en de gastvrije horeca garant staat voor culinair genieten!

Betuwe

In Rivierenland neemt de Betuwe een bijzondere plek in: de één kent het gebied vooral van de witroze bloesem, de ander noemt als eerste het Tielse fruitbaasje Flipje. Een veelzijdig gebied, waar cultuurhistorie, nostalgie, waterrecreatie en bruisende festivals hand in hand gaan.

Meer over de Betuwe

Bommelerwaard

De Bommelerwaard wordt ook wel riviereiland genoemd: omringd door de Waal en de Maas kenmerkt dit schitterende gebied zich door legendarische kastelen, historische kerken en mooie stadjes als Zaltbommel en Rossum.

Meer over de Bommelerwaard

Land van Maas en Waal

Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter.

Meer over het Land van Maas en Waal

Waterrecreatie

In de zomermaanden zoeken veel mensen het water op voor afkoeling en vermaak. In Rivierenland zijn er verrassend veel activiteiten op en rond het water mogelijk. Met haar ligging tussen de grote rivieren is Rivierenland een walhalla voor waterliefhebbers.

Lees verder

De Fruittuin van Nederland

Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Door heel Rivierenland vind je boomgaarden vol vers fruit.

Lees verder