Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Oranjestad Buren

Het pittoreske Buren ligt verscholen aan de Korte, een zijriviertje van de Linge. Dit vestingstadje heeft een rijke geschiedenis, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de Oranjes. Niet alleen trouwde Willem van Oranje er in 1551 met Anna van Egmont, maar vandaag de dag zijn koning Willem-Alexander en koningin Maxima nog altijd graaf en gravin van Buren. En het stadje heeft nog veel meer verrassends te bieden! Zo heeft hier in een ver verleden een van de grootste kastelen van Nederland gestaan en kun je heel goed wandelen en fietsen in en rondom het stadje. Bovendien vind je hier een ruime keuze aan winkels waar het heerlijk snuffelen is! Er is voor ieder wat wils.

Ontdek de historie

Wanneer door je gezellige smalle straatjes loopt waan je je even terug in de geschiedenis. Loop over de vestingwal en ga op de foto met het beeld van Willem van Oranje en Anna van Egmont. En breng zeker een bezoek aan de St. Lambertuskerk! Tijdens de stadswandeling ontdek je de mooiste verborgen parels en leer je alles over de geschiedenis van deze vestingstad. Wat dacht je van het Begijnenpoortje of het voormalige Stadhuis, waar tegenwoordig Museum Buren te vinden is.

Toeristen Informatie Buren (TIB)

Toeristen Informatie Buren (TIB) is hét startpunt voor een bezoek aan de vestingstad, met alle informatie over de stad en omgeving. Ook kun je hier terecht voor stadswandelingen en groepsarrangementen op maat. Kom snel een bezoekje brengen aan het pand op de Markt en laat je uitgebreid adviseren en inspireren.

Meer informatie

De leukste fiets- en wandelroutes

Onze tips voor een dagje uit

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.