Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tiel: Fruitstad aan de Waal

Vraag aan de gemiddelde Nederlander waar Tiel om bekend staat en het antwoord zal zijn: het fruitmannetje Flipje. Terecht, want als centrum van de Betuwe is het een echte fruitstad. In de 19e eeuw vestigde jamfabriek ‘De Betuwe’ zich hier, waaruit later mascotte Flipje voortkwam. Hiermee verwierf Tiel faam als fruitstad. Veel activiteiten in de stad staan dan ook in het teken van fruit. Denk bijvoorbeeld aan het gratis popfestival Appelpop en het jaarlijkse Fruitcorso. Minder bekend, maar net zo typerend voor deze bruisende stad, is zijn rijke handelsverleden.

Het voet- en fietsveer ‘Pomona’ is een uitstekende mogelijkheid om Tiel te bereiken voor fietsers en wandelaars. Met de Pomona kunnen fietsers en wandelaar de Waal oversteken richting het dorp Wamel in het Land van Maas en Waal.

Meer informatie

Hanzestad

Tiel behoort tot de oudste steden van Nederland en heeft een bijzonder rijk (handels)verleden. Vanaf 1400 mocht de stad zich dan ook Hanzestad noemen en maakte het deel uit van een belangrijk handelsverbond voor steden in Noord-Duitsland en Nederland. Van deze rijke historie is vandaag de dag nog veel terug te vinden, zoals het Gotische huis, de Maartenskerk en de stadswal aan de Waalzijde van de stad.

Het Flipje en Streekmuseum is een modern museum in een prachtig historisch pand aan de Waal. Dit leuke uitje is geschikt voor kinderen, gezinnen en ouderen die het leuk vinden om hun jeugdvriend Flipje weer terug te zien. Een groot deel van het museum staat in het teken van eten en voedselbereiding. Je wordt meegenomen naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de stad.

Tips in Tiel

Toeristische informatie

Op zoek naar toeristische Informatie? Je kunt hiervoor terecht bij Zinder of bij de TOP bij Van der Valk Hotel Tiel! Je vindt er onder andere het Magazine Rivierenland, de fietskaart vol gratis fietsroutes en nog veel meer!

Naar Zinder

Naar Van der Valk Tiel

 

Het is in Tiel te doen!

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.