Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Fietsend door het Maasgebied

Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken: heen en weer tussen de Brabantse en Gelderse zijde. Over maar liefst 160 km Maasoever tussen het Land van Cuijk en de Biesbosch was er van alles te beleven tijdens de Pontjesdagen op 10, 11 en 12 mei 2024! Ben je er volgend jaar ook weer bij?

Meimaand Fietsmaand

Niet alleen de Pontjesdagen, maar de hele maand mei staat in het teken van al fietsend het rivierengebied ontdekken. We hebben 11 mooie fietsroutes voor je uitgestippeld, verspreid over het rivierengebied. Stap samen op de fiets en ga op avontuur in eigen land!

Doe inspiratie op

Uitgelichte routes

Dijk van een fietstocht

 

Je start in historische vestingstad Woudrichem, geniet van mooie vergezichten op de aldoor veranderende rivieren, krijgt zicht op Slot Loevestein en komt langs Nationaal Park De Biesbosch.

Bekijk de route

Vesting-tot-vesting route: Geertruidenberg - Heusden

Deze fietsroute brengt je via het Halve Zolenpad van Geertruidenberg tot Drunen en van vestingstad Heusden weer terug naar Geertruidenberg.

Bekijk de route

Fort Sint-Andriesroute

 

De Fort Sint-Andriesroute is veelzijdig en voert over dijken en fietspaden door het kleinschalige en afwisselende landschap op de grens van de Bommelerwaard.

Bekijk de route

Pontjesfietsroute Lith - Ravenstein - Megen

Fietsen langs een rivier verveelt nooit. Onder weidse luchten, langs dorpjes en  boerderijen, weilanden en stukjes natuur. Onderweg steek je meerdere keren de Maas over.

Bekijk de route

Maasroute

 

Deze tocht is ideaal om al het goede dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft, zelf te ervaren. Onderweg is recreatiegebied De Gouden Ham de perfecte plek voor een stop

Bekijk de route

Wijchense Plattelandsroute

 

Ontdek al fietsend het Wijchense landschap vol verrassingen. In dit Tweestromenland tussen de Maas en de Waal kom je op de fiets door veel bossen en langs prachtige vennen.

Bekijk de route

Maas in het Midden

 

De naam van deze fietsroute geeft precies het bijzondere karakter aan. Je fietst aan zowel de Brabantse als de Limburgse kant van de rivier de Maas.

Bekijk de route

Grote Rivierenroute

 

De Grote Rivierenroute voert niet alleen door Rivierenland maar door met het pontje over de Maas te gaan, fiets je ook door Brabant.

Bekijk de route

Liever wandelen langs de Maas?

In de buurt van de Maas kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn speciale waterweetjes-wandelingen in Heusden, Someren, Landhorst en Grave.

Bekijk waterweetjes-wandelingen

De Pontjesdagen is hét voorjaarsevenement om de oevers van de Maas met elkaar te verbinden. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Altena, Heusden, Land van Cuijk, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en het Waterschap Aa en Maas.

Ligt jouw streek aan de Maas en wil je weten hoe je kunt deelnemen? Neem dan contact met ons op.

Lees alles over de organisatie

Wist je al?