Zoek en Boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Fiets mee

In het weekend van 5, 6 en 7 mei ontdek je al fietsend beide oevers van de Maas: heen en weer tussen de Brabantse en Gelderse zijde.

 

De Maas over

Tijdens de Pontjesdagen kun je gebruik maken van maar liefst 13 pontjes. Ze verbinden de beide zijden van de Maas met elkaar. Zo verken je makkelijk het gehele gebied.

 

Uitgelichte routes

Vesting-tot-vesting route: Woudrichem - Heusden

Fiets van vestingstad Woudrichem naar vestingstad Heusden en terug en geniet onderweg van het rivierenlandschap langs de Maas.

Bekijk de route en activiteiten

Vesting-tot-vesting route: Geertruidenberg - Heusden

Deze fietsroute brengt je via het Halve Zolenpad van Geertruidenberg tot Drunen en van vestingstad Heusden weer terug naar Geertruidenberg.

Bekijk de route en activiteiten

Fort Sint-Andriesroute

 

De Fort Sint Andries is een veelzijdige route en voert over dijken en fietspaden door het kleinschalige en afwisselende landschap op de grens van de Bommelerwaard.

Bekijk de route en activiteiten

Pontjesfietsroute Megen-Oijen-Lith

Fietsen langs een rivier verveelt nooit. Onder weidse luchten, langs dorpjes en  boerderijen, weilanden en stukjes natuur.

Bekijk de route en activiteiten

Maasroute

 

Deze tocht is ideaal om al het goede dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft, zelf te ervaren.

Bekijk de route en activiteiten

Fietsroute langs Wijchense Oorlogs-herinneringen

Deze fietsroute brengt je langs verschillende historische locaties in Wijchen en omgeving waar gebeurtenissen uit de laatste periode van de oorlog centraal staan.

Bekijk de route en activiteiten

Rondje Pontje Vestingdriehoek

 

Op een bijzonder knooppunt van waterwegen liggen bijzondere plekken met een rijke historie: de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.

Bekijk de route en activiteiten

Tempels langs de Maas

 

Tijdens deze fietstocht reis je terug naar het Romeinse verleden. Op zo’n 16 locaties onderweg wordt door middel van landmarks, infoborden, en audio-silhouetten verteld over de (Romeinse) geschiedenis van de plek.

Bekijk de route

Liever wandelen langs de Maas?

In de buurt van de Maas kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn speciale waterweetjes-wandelingen in Heusden, Someren, Landhorst en Grave. Zo leer je in Heusden meer over de Maas én historische objecten die veel met water te maken hebben.

Bekijk waterweetjes-wandelingen

Wist je al?