Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Rivieren de baas

Heb je de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal al ontdekt als vakantiebestemming? Voor deze prachtige streken hoef je niet ver te reizen, maar toch krijg je hier het gevoel dat je er eens helemaal tussenuit bent. Dat komt door de magnifieke natuur, de pittoreske dorpen, historische steden en natuurlijk: de rivieren die het gebied doorkruisen.

Rivieren hadden vrij spel

Die rivieren waren hier eeuwenlang de baas. Ze hadden vrij spel, totdat ruim duizend jaar geleden de eerste dijken werden aangelegd. Steden verrezen langs de oevers en op de vruchtba­re klei ontwikkelde zich de bekende Betuwse fruitteelt.

Deze regio is knap vervlochten met de rivieren. De unieke mix van land en water is overal zichtbaar. Er valt zoveel te beleven en te leren. Geniet van sportieve activiteiten, zwemplezier, een mooie struintocht of een boeiende rondvaart.

Parel van de Betuwe: De Linge

De Linge is hét pronkstuk van de Betuwe. De rivier meandert door de streek en vele idyllische plaatjes van dit gebied bevatten een stukje van deze rivier. Wist je dat de Linge maar liefst 108 kilometer lang is en daar­mee ook de langste rivier van Neder­land? Langs de Linge vind je gezellige, karakteristieke dorpen zoals Rumpt, Heukelum en Acquoy. Huur een boot of kano en geniet!

Ontdek hier meer het water in Rivierenland.

Scheve Toren van Acquoy

Het dorp Acquoy is vooral bekend om zijn meest markante gebouw, de scheve toren van de Hervormde kerk. De toren staat bovenin 115 cm uit het lood en wordt daarom ook wel de ‘Betuwse toren van Pisa’ genoemd.

Acquoy ligt aan een voormalige zij­tak van de Linge, de ‘Dode Linge’ ge­naamd. Het langgerekte dorp ligt aan de dijk bij een rivierbocht en is één van de mooiste dorpen langs de Linge. Het heeft daarom de status van be­schermd dorpsgezicht gekregen.

Historisch Heukelum

Heukelum staat bol van de cultuur­historie. Aan de Heidensweg zie je een unieke ophaalbrug, die hoort bij de historische buitenplaats Heukelum. Het stadhuis dateert uit de 17e eeuw en is gelegen aan de Voorstraat 2. Bezoek ook eens het beeld van de Veerman, op een betonnen voetstuk. Het beeld staat bij de aanleg van het veer naar Oosterwijk over de Linge en herinnert aan het vroegere voetveer.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een eeuwenoud familielandgoed midden in de Betuwe. Op het landgoed kun je heerlijk wandelen of fietsen over de lanen, dijken en wandelpaden en genieten van de afwisselende natuur. De rijke geschiedenis van het land­goed is overal zichtbaar. Vergeet niet te proeven van de (h)eerlijke land­goedproducten, gemaakt volgens het authentieke recept van de barones.

Fietsen langs de Linge

Met de Lingeroute beleef je Rivierenland op z’n mooist! Fiets over slingerende dijken langs wuivende rietvelden, weelderige boomgaarden en pittoreske dijkdorpjes. Vertrek lekker vroeg, want de Lingeroute biedt niet alleen eindeloos fietsplezier, er valt onderweg nog van alles te zien en te doen, voor jong én oud. Voor een welverdiende rustpauze ontvangen de vele horecagelegenheden langs de Linge je met open armen.

Bekijk hier de Lingeroute.

Relax in de mooiste recreatiegebieden

Vakantiepark Eiland van Maurik
In het hart van de Betuwe vindt u dit bijzondere vakantiepark waar jong en oud samen genieten. Kinderen hoeven zich geen ...Lees meer
Camperplaats Betuwestrand
Camping Betuwestrand is een ruime camping gelegen in de Betuwe. Ruimte, comfort en heel veel vakantieplezier… Enkele ingrediënten die je hier ...Lees meer
Watersportvereniging De Gouden Ham
Kreijendijk 2 6627 KW Maasbommel Is dit jouw bedrijf?
Maasbommel
De Neswaarden
De Neswaarden is een recreatiegebied in de Bommelerwaard. Het is een schitterend stuk natuur met strand, ligweide, sportveldjes en een grote ...Lees meer
Recreatiegebied De Meent
Dit gezellige recreatiegebied ligt bij Beusichem. Je kunt hier allerlei activiteiten ondernemen. Huur bijvoorbeeld een sup, speel adventure minigolf of ga ...Lees meer
Beusichem
Paviljoen De Zandmeren
Kerkdriel
De Kaap
Dit is de plek waar beleving, ontspanning en gezelligheid samenkomen. Waar je het avontuur kiest en wordt uitgedaagd om nét dat ...Lees meer