Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Hamarithapad

10 KM 2 uur wandelen

Heerlijk wandelen door het stroomgebied van de Maas, langs de Drielsche Wetering, de Eendenkade en het Sterrenbos. Onderweg kom je ook langs Kasteel Nederhemert, waarvan de oudste delen stammen uit de 14de eeuw.

Onderweg merk je welke invloed de rivier op het landschap heeft gehad. Zo werd in 1480 de loop van de Maas verlegd, waardoor Nederhemert-Noord en -Zuid en het pontje tussen de kernen ontstonden.

Voor vogelliefhebbers is het Hamarithapad genieten. Onderweg kun je onder meer de ijsvogel, grote gele kwikstaart, groene specht, tjiftjaf, zwaluwen en nog veel meer spotten. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Hamarithapad begint aan de Maasdijk 2 in Nederhemert-Noord. De route wordt aangegeven met een groene markering in de vorm van een klomp. Het Hamarithapad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Baanbrekerpad (10 km) of het Nywelepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen.

Kijk voor de routebeschrijving, actuele routeinformatie, folderverkooppunten en recensies van wandelaars op Klompenpaden.nl.

Let op: honden mogen helaas niet mee op de klompenpaden in verband met mogelijke verstoring van vee en wild.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor iOS en hier voor Android.


Lees meer
Startpunt Start Hamarithapad
Maasdijk 2
Nederhemert
Knooppunten
33 (Heteren)
Eindpunt Start Hamarithapad
Maasdijk 2
Nederhemert
Aangeboden door:
Delen: