Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Maasmeanderroute

34,3 KM 2,5 uur fietsen (2 uur met een elektrische fiets)

Weidse uiterwaarden, gezellige dorpjes, weilanden en prachtige natuur. Fietsen langs de Maas verveelt nooit. Elke bocht van de dijk biedt weer een ander uitzicht, de voorbijvarende schepen op de rivier voltooien het echt Hollandse beeld. Een overtocht met een pontje maakt het vakantiegevoel compleet. Onderweg zijn er ook genoeg mogelijkheden om even af te stappen. Brabant staat niet voor niets bekend om zijn gastvrijheid.

Het startpunt is bij Hotel Moeke Mooren in Appeltern. Dé hotspot in het Land van Maas en Waal. Bij Pannenkoekenhuis De Oude Maas in Macharen kun je met het hele gezin genieten van heerlijke pannenkoeken, maar ook van de leuke speelhal. Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders heerlijk bijkletsen onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers.

Wil je luxe overnachten? De Oude Pastorie in Macharen is omgetoverd tot een comfortabele B&B met theetuin. De ideale uitvalsbasis als je wat langer in het gebied wilt verblijven.

Je mag zeker de Lithse Ham niet overslaan. Hier kan je heerlijk recreëren aan het water. In Lith vind je ook museumboot De Schokker. Deze 100 jaar oude boot vaart in het zomerseizoen elke zondagochtend uit.

Natuurliefhebbers kunnen terecht in Herperduin, met zandstuifgebieden en vennen, zo verrassend dichtbij de Maas. Een heerlijk gebied om midden in de natuur te wandelen, mountainbiken of overnachten. Kinderen kunnen zich vermaken in het speelbos.

De Rivierenland Fietskaart  

Wist je dat je bij ons de Rivierenland Fietskaart kunt bestellen, waar je naast schilderachtige fietsroutes ook bíjna alle fruitboomgaarden met bloesem op kunt vinden? De fietskaart is een must voor fiets- en natuurliefhebbers die het Rivierenland in ieder seizoen willen ontdekken, van de bloesem in het voorjaar tot boomgaarden vol fruit in het najaar.     

Bestel hier dé fietskaart van de regio en trek eropuit! Of haal de fietskaart bij een van de lokale verkooppunten. 

 


Lees meer
Startpunt Moeke Mooren Oud Hollandse Spelen
Blauwe Sluis 1B
Appeltern
Knooppunten
49
89
66
35
34
14
13
9
4
7
33
20
26
25
28
Eindpunt Moeke Mooren Oud Hollandse Spelen
Blauwe Sluis 1B
Appeltern
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Recreatiecomplex De Lithse Ham
De Lithse Ham 3 5397 GL Lith Is dit jouw bedrijf?
Lith
Boerencamping de Hoge Haren
Aan de rand van de Betuwe ligt onze boerencamping. We hebben ruim 30 caravan plaatsen en 16 camperplaatsen het is een rustige ...Lees meer
Delen: