Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Marspad

13 KM 2,5 uur wandelen

Het Marspad loopt van Kesteren naar Rhenen en weer terug. Onderweg passeer je het mooie buitengebied, zie je oeverwallen en oude stroombeddingen. Met de voetveer steek je de Nederrijn over.

Naast de prachtige natuur, heeft geschiedenis ook een plekje in het landschap. Er staan veel historische boerderijen, waarvan de bouw van de oudste gedateerd zijn in de 17de eeuw. De Marsdijk stamt uit 1500. Daarvoor hadden de verschillende takken van de Rijn alle ruimte in het gebied. De beddingen van de Oude Rijn en de Leijgraaf, voormalige armen van deze rivier, zijn één van de vele overblijfselen hiervan.

De route wordt aangegeven met een groene markering in de vorm van een klomp. Het Marspad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Batouwepad (16 km) door bij het kruispunt met de Vicarieweg linksaf te slaan naar de Remsestraat. Volg hiervoor de paarse markeringen.

Het Marspad start bij Het Gerecht (Dorpsplein 6) in Kesteren. Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen.

Kijk voor de routebeschrijving, actuele routeinformatie, folderverkooppunten en recensies van wandelaars op Klompenpaden.nl.

Let op: honden mogen helaas niet mee op de klompenpaden in verband met mogelijke verstoring van vee en wild.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor iOS en hier voor Android.


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
Eindpunt

Tips voor onderweg

Vakantiepark De Drômegaard
Wie ’s morgens wakker wordt in één van de gezellige vakantiebungalows of groepsaccommodaties met een prachtig uitzicht over landerijen, weet dat ...Lees meer
Loop door de geschiedenis van de Rijn ...
Meer informatie
Meer over