Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Neerijnenroute

58 KM 3,5 uur fietsen (2,5 uur met een elektrische fiets)

De Neerijnenroute neemt je mee langs tal van monumentale gebouwen, door een gevarieerd landschap en in het bijzonder over de dijken langs de fraaie waal.

Kern van de Neerijnenroute is het dorp Neerijnen in de gelijknamige gemeente.

Vanuit beginpunt Neerijnen fiets je door een gevarieerd landschap. Om te beginnen voert de Neerijnenroute door het ruilverkavelinggebied.

Later, als Tiel in het zicht komt, vervolgt de route zijn weg over de dijken langs de waal. Stroomafwaarts volg je de route van deze fraaie, machtige rivier. Onderweg passeer je eerst het Mariabos bij Ophemert alvorens je de dikke toren van Varik in het zicht krijgt. De karakteristieke dikke toren van Varik is sinds kort weer toegankelijk en biedt je een schitterend uitzicht van de mooie omgeving die je per fiets doorkruist.

Bij mooi weer kun je Kasteel Neerijnen en Kasteel Waardenburg zien liggen. Beide kastelen tref je later nog op de Neerijnenroute. Ook passeer je nog uitgestrekte uiterwaarden, de Crobschewaard en het komgrondengebied met twee prachtige wipmolens en eendenkooien.

De Rivierenland Fietskaart  

Wist je dat je bij ons de Rivierenland Fietskaart kunt bestellen, waar je naast schilderachtige fietsroutes ook bíjna alle fruitboomgaarden met bloesem op kunt vinden? De fietskaart is een must voor fiets- en natuurliefhebbers die het Rivierenland in ieder seizoen willen ontdekken, van de bloesem in het voorjaar tot boomgaarden vol fruit in het najaar.   

Bestel hier dé fietskaart van de regio en trek eropuit! Of haal de fietskaart bij een van de lokale verkooppunten. 


Lees meer
Startpunt
Knooppunten
74
14
73
72
40
23
71
70
75
76
77
79
90
94
93
92
91
56
Eindpunt
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

3 Zussen Meteren
Rijksstraatweg 80 4194 SV Meteren Is dit jouw bedrijf?
Meteren
Kaasboerderij Farmcamps De Buitenhoeve
Buitenweg 65 4175 AR Haaften Is dit jouw bedrijf?
Haaften
Aan Tafel bij Jan
Kom eens gezellig wat eten of drinken Bij ‘t Centrum tegenover de kerk in Dreumel. ...Lees meer
Delen: