Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Rivieren Rivalen

72 KM 4,5 uur fietsen (3,25 uur met een e-bike)

Gelegen tussen de Waal in het noorden en de Maas in het oosten en zuiden is hier altijd strijd geweest tegen de eeuwige rivaal: het water.

De eeuwige strijd tegen het water is een terugkerend element in de Rivieren Rivalen fietsroute. Zo passeer je ondermeer de Afgedamde Maas tot Well, welke aangelegd werd na de watersnoodramp in 1861.

Je start bij Slot Loevestein. Dit kasteel is gelegen op een unieke plek in Gelderland, daar waar de Maas en Waal samenkomen. Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Je hebt maar weinig fantasie nodig om je hier in de middeleeuwen te wanen.

Op de Maasdijk in Nederhemert ligt het gemaal De Baanbreker. Deze is verantwoordelijk voor de afwatering in het gebied van de Oost-Bommelerwaard.

Richting het dorp Ammerzoden loopt de route over een dijk, waarbij goed te zien is dat de bocht naar rechts mooi om het binnengedijkte wiel draait. Dit binnengedijkte wiel is het gevolg van een dijkdoorbraak in 1634.

Ook verderop de fietsroute door de Bommelerwaard word je herinnerd aan de strijd tegen het water, bijvoorbeeld de Kloosterwiel bij Zaltbommel. In de verte zie je Windmolen De Hoop, een stellingkorenmolen uit 1863.


Lees meer
Startpunt Slot Loevestein
Loevestein 1
Poederoijen
Knooppunten
24
23
22
21
19
18
17
80
98
40
15
24
13
14
97
21
12
60
25
11
10
68
64
65
66
7
8
6
5
4
3
25
24
Eindpunt Slot Loevestein
Loevestein 1
Poederoijen

Tips voor onderweg

Brasserie de Buurman
Maasdijk 84A 5307 HR Poederoijen Is dit jouw bedrijf?
Poederoijen
Boerengolf Hedel
Boerengolf/ Voetgolf is de ultieme buitensport voor jong en oud, als je een onvergetelijke dag wilt door de ongerepte natuur. Halverwege ...Lees meer
IJsboerderij De Schoonheuvel
Arjan en Nicolien heten je graag welkom op de ijsboerderij, waar ze van de eigen koeienmelk ambachtelijk ijs maken. Hiervan kan ...Lees meer
Gelegen tussen de Waal in het noorden en de Maas in het oosten en zuiden is hier altijd strijd geweest tegen ...
Meer informatie
Meer over
Herberg de Zwaan 
Voorstraat 8 5321 GH Hedel Is dit jouw bedrijf?
Hedel
Kasteel Ammersoyen
Je hebt maar weinig fantasie nodig om je hier in de middeleeuwen te wanen. Ammersoyen is één van de best bewaarde ...Lees meer
Ammerzoden