Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Rondje Buren

34 KM 2 uur fietsen (1,5 uur met een e-bike)

De fietstocht Rondje Buren voert je door het fraaie Betuwse landschap rondom Buren. Deze mooie Oranjestad heeft letterlijk een vorstelijke historie; in dit eeuwenoude stadje trouwde in 1551 Willem van Oranje met Anna van Egmond. Hierdoor zijn vandaag de dag koning Willem-Alexander en prinses Beatrix ook graaf en gravin van Buren. Er is dus een speciale band tussen de koninklijke familie en dit pittoreske stadje. Breng maar eens een bezoek aan Buren en ervaar het zelf.

De route start en eindigt bij TOP De Pannekoekenbakker Buren . Hier kun je kiezen uit maar liefst 230 verschillende pannenkoeken en heerlijk gebak.

Tiel, de stad van Flipje
De route voert je, door het Betuwse landschap met geurige bloesem in de lente en kleurig fruit in de zomer, langs Tiel. Stap even af in de stad van Flipje en strijk neer op een van de terrassen of breng een bezoek aan het Flipje en Streekmuseum Tiel.

Fietsen langs de Linge
Via de Linge vervolg je je route langs Geldermalsen. Onderweg passeer je schilderachtige dorpjes en schitterend natuurschoon. Onderweg is er volop gelegenheid voor een leuke tussenstop. Vanaf Geldermalsen fiets je door boomgaarden richting Buren, waar deze fietsroute ten einde is.


Lees meer
Startpunt De Pannekoekenbakker Buren
Buitenhuizenpoort 25
Buren
Knooppunten
64
66
1
68
83
82
44
41
42
43
59
26
60
62
69
64
Eindpunt De Pannekoekenbakker Buren
Buitenhuizenpoort 25
Buren
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Delen:

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.