Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Rondje Landgoed Soelen

3 KM 0,5 uur wandelen

Landgoed Soelen is een goed voorbeeld van een prachtig wandelgebied dat onderdeel is geworden van het wandelkeuzenetwerk Rivierenland. Het kenmerkende van dit landgoed is de afwisseling van bos met akkers, waardoor je op sommige plekken een prachtig vrij zicht hebt. De wandeling die hier is uitgezet, is zo’n drie kilometer lang. Wie de tijd heeft en onderweg geniet van al het moois dat Landgoed Soelen te bieden heeft, is zo’n anderhalf uur onderweg. Ook een zeer geschikte route dus om met kinderen te wandelen.

Je start deze route bij de parkeerplaats achter Huize Aldenhage, aan de Achterstraat in Zoelen. Om precies te zijn gaat het om de bruine route, die je onder meer meeneemt langs lange rechte lanen met imposante bomen, kenmerkend voor de Franse landschapsstijl. Die stijl zie je eveneens terug in de doorkijkjes en de verschillende zicht-assen. Ook de lossere Engelse landschapsstijl vind je op dit landgoed. De combinatie van beide stijlen wordt wel de ‘Soelense stijl’ genoemd.

Natuurlijk kom je tijdens deze wandeling ook langs het kasteel. Het terrein binnen de gracht is niet opengesteld voor het publiek, maar wie eromheen wandelt, krijgt toch een goede indruk van het gebouw. Al in de 13e eeuw was sprake van een ‘huis te Soelen’; het huidige kasteel en het bijbehorende koetshuis stammen uit de 17e eeuw. Genoeg te zien dus op Landgoed Soelen!

Deze route wordt aangegeven door middel van gele markeringen.


Lees meer
Startpunt Startpunt Rondje Landgoed Soelen
Achterstraat 60
4011 ER Zoelen
Eindpunt Startpunt Rondje Landgoed Soelen
Achterstraat 60
4011 ER Zoelen

Tips voor onderweg

Theetuin de Zoelense Beemd
Beemdsestraat 1A 4011 BV  Zoelen Is dit jouw bedrijf?
Zoelen