Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Struinen door de Moringerwaarden

9 KM 2 uur wandelen

Deze struinroute gaat door het oostelijk deel van de Gouden Ham; de Moringerwaarden. Het is een uniek natuur- en wandelgebied. De route loopt via een bruggetje over een smalle strook land en biedt vele doorkijkjes op het binnenmeer en het recreatiegebied.

Het gebied herbergt een grote variatie aan water en zangvogels. De begroeiing is zeer divers met kruidenrijk gras en vele soorten bomen en struiken. Een lust voor het oog! Vooral in het voorjaar kun je genieten van de bloeiende meidoorn en de hondsroos. Even verderop passeer je een zwaluwwand en loop je door het boeren(wei)land. Ook vanaf deze kant is het uitzicht op De Gouden Ham erg mooi. De route loopt gedeeltelijk over de dijk, omdat je wat hoger loopt kun je tot ver in het landschap kijken. Bewonder ook de oude knot-essen.

In de Moringerwaarden graast een kudde brandrode runderen. Dit oude veeras dreigde uit te sterven. Met behulp van boeren en natuurinstanties loopt er nu weer een zuiver brandrood ras. In het late voorjaar krijgen ze kalfjes die er tot laat in de herfst bij blijven. Een prachtig gezicht!

Tip: Download routekaart.


Lees meer
Startpunt Hotel Moeke Mooren
Blauwe Sluis 1B
Appeltern
Knooppunten
Eindpunt Hotel Moeke Mooren
Blauwe Sluis 1B
Appeltern
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Bloemenpark Appeltern
Bloemenpark Appeltern is hét tuininspiratiepark van Nederland. De tuin is dé plek om te genieten. Het hele gezin moet zich er ...Lees meer
Appeltern
Delen: