Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Tempels langs de Maas

47 km KM 3 uur fietsen (2,5 uur met een elektrische fiets)

Ontdek hoe de Romeinen leefden tijdens deze 47 km lange fietstocht! Wie nu langs de Maas tussen ’s-Hertogenbosch en Oss fietst zal niets meer tegen komen dat nog dateert uit de Romeinse tijd. Tenminste: niet bovengronds. Ondergronds is het een heel ander verhaal. Archeologen hebben de afgelopen decennia vele vondsten gedaan die ons een steeds duidelijker beeld geven van hoe dit gebied er destijds uit moet hebben gezien. Het was een levendig komen en gaan van mensen, handelsproducten én ideeën. Het gebied was een logistiek, economisch, religieus én militair knooppunt.

Terug naar de Romeinse tijd

Met deze fietsroute van 47 kilometer reis je terug naar het Romeinse verleden en ontdek je hoe deze regio er uit zag in de Romeinse tijd. De route is op elk gewenst punt te beginnen en loopt in een cirkel door de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Oss, Maasdriel en West Maas en Waal. Op zo’n 16 locaties onderweg wordt door middel van landmarks, infoborden, en audio-silhouetten verteld over de (Romeinse) geschiedenis van de plek. Er is ook een gratis routefolder en route app beschikbaar voor iPhone en Android.

Download de app

Ontdek het Romeinse verleden via de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch route app voor iPhone en Android. Download de app en open de route van ‘Tempels langs de Maas’. De app laat de route zien en geeft een seintje op locatie wanneer er interessante info beschikbaar is.

Educatieve route

Tempels langs de Maas ontdekken met je schoolklas? Dat kan! Voor het basisonderwijs zijn twee educatieve routes ontwikkeld met (gratis) opdrachtenboekjes vol puzzels.

Tijdens de wandeltocht van zo’n 3 km maken kinderen kennis met de Romeinen en Bataven die 2000 jaar geleden zelf rondliepen op dezelfde plek. Ga op pad met de Bataaf Julius in Empel of met de Romein Titus in Kessel en los hun raadsels op.

Download het educatiepakket van Kessel of Empel:


Lees meer
Startpunt Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Langestraat 38
Heerewaarden
Knooppunten
84
69
24
21
20
33
34
01
02
10
95
96
48
97
21
22
23
98
67
Eindpunt Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Langestraat 38
Heerewaarden