Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tempels langs de Maas

47 km KM 3 uur fietsen (2,5 uur met een elektrische fiets)

Ontdek hoe de Romeinen leefden tijdens deze 47 km lange fietstocht! Wie nu langs de Maas tussen ’s-Hertogenbosch en Oss fietst zal niets meer tegen komen dat nog dateert uit de Romeinse tijd. Tenminste: niet bovengronds. Ondergronds is het een heel ander verhaal. Archeologen hebben de afgelopen decennia vele vondsten gedaan die ons een steeds duidelijker beeld geven van hoe dit gebied er destijds uit moet hebben gezien. Het was een levendig komen en gaan van mensen, handelsproducten én ideeën. Het gebied was een logistiek, economisch, religieus én militair knooppunt.

Terug naar de Romeinse tijd

Met deze fietsroute van 47 kilometer reis je terug naar het Romeinse verleden en ontdek je hoe deze regio er uit zag in de Romeinse tijd. De route is op elk gewenst punt te beginnen en loopt in een cirkel door de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Oss, Maasdriel en West Maas en Waal. Op zo’n 16 locaties onderweg wordt door middel van landmarks, infoborden, en audio-silhouetten verteld over de (Romeinse) geschiedenis van de plek. Er is ook een gratis routefolder en route app beschikbaar voor iPhone en Android.

Download de app

Ontdek het Romeinse verleden via de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch route app voor iPhone en Android. Download de app en open de route van ‘Tempels langs de Maas’. De app laat de route zien en geeft een seintje op locatie wanneer er interessante info beschikbaar is.

Educatieve route

Tempels langs de Maas ontdekken met je schoolklas? Dat kan! Voor het basisonderwijs zijn twee educatieve routes ontwikkeld met (gratis) opdrachtenboekjes vol puzzels.

Tijdens de wandeltocht van zo’n 3 km maken kinderen kennis met de Romeinen en Bataven die 2000 jaar geleden zelf rondliepen op dezelfde plek. Ga op pad met de Bataaf Julius in Empel of met de Romein Titus in Kessel en los hun raadsels op.

Download het educatiepakket van Kessel of Empel:


Lees meer
Startpunt Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Langestraat 38
Heerewaarden
Knooppunten
84
69
24
33
34
97
21
22
23
67
Eindpunt Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Langestraat 38
Heerewaarden
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Driels Museum
Waan jezelf in het verleden van Kerkdriel in een unieke museum. Er zijn 5 verschillende authentieke opstellingen gecreëerd waarbij je als ...Lees meer
Kerkdriel
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Het Bezoekerscentrum laat de rijke historie van Heerewaarden zien aan groot en klein, waarbij de riviervisserij en het werk op de ...Lees meer
Heerewaarden
Recreatiecomplex De Lithse Ham
De Lithse Ham 3 5397 GL Lith Is dit jouw bedrijf?
Lith
Stokerij Lubberhuizen
Stokerij Lubberhuizen – oorspronkelijk Lubberhuizen-Raaff – is de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie en de enige in haar ...Lees meer
Blokhutboot
De naam zegt het eigenlijk al, het is een blokhut op een boot.  Met Blokhutboot kan je overal waar je maar ...Lees meer
Heerewaarden
Delen: