Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Alles over de verschillende soorten bloesem in de Betuwe

Welke soorten bloesem zijn er in de Betuwe?

Appelbloesem, kersenbloesem, perenbloesem of pruimenbloesem. De verschillende soorten bloesem in de Betuwe zijn er in verschillende soorten en maten. Ben je van plan de bloesem in het voorjaar te komen bewonderen? Dan is het wel zo leuk als je precies weet naar welke fruitbloesem je kijkt. We vertellen je graag beknopt waar je de verschillende bloesem aan kunt herkennen.

Perenbloesem

De perenbloesem heeft witte bloemen en iets stevigere/dikkere bloemblaadjes dan de pruimenbloesem. Daarnaast zijn de bladeren van een perenboom wat puntig, stug en vrij glad.  

Appelbloesem

De appelbloesem heeft roze bloemen en de groene bladeren van een appelboom zijn wat dunner en ronder dan perenbladeren.  

Kersenbloesem

De kersenbloesem heeft witte bloemen die groeien aan steeltjes van soms wel 5 centimeter lang. Deze bloesem hangt wat meer aan de tak. 

Pruimenbloesem

De pruimenbloesem heeft witte, fragiele bloemetjes. Daarnaast heeft de pruimenboom eigenlijk helemaal geen blaadjes tijdens de bloei.  

Fiets of wandel tussen de bloesem soorten

Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke wandelroute tussen de bloeiende bloesem? Of een driedaagse fietsroute die je meeneemt naar de mooiste plekjes? Eén ding is zeker, er is genoeg te zien en genoeg te doen.  Om je alvast te inspireren hebben wij de mooiste routes op een rijtje gezet.  

 

Ontdek meer in de Bloesemalert-app

In de Bloesemalert app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesemstand. De app is gratis te verkrijgen in de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert app