Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Van eigen bodem

Vers, verser, verst. Dat is het verhaal achter de enorme variëteit aan streekproducten in Rivierenland. En dat kun je allemaal zelf proeven. Rivierenland ontvangt iedereen met open armen. Gewoon: om zelf te komen plukken, te genieten en te bewonderen. Alles rechtstreeks van eigen bodem. Zo lekker!

Bloesem

Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Door heel Rivierenland vind je boomgaarden vol vers fruit. In het voorjaar staan deze fruitbomen in bloei: de bloesemperiode!

Meer informatie

Kersen

Vers van de boom verkocht aan huis of bij de bongerd in tal van kersenkramen. Je komt er vanzelf langs tijdens een mooie fiets- of wandeltocht door dit bijzondere gebied. Loop eens zelf door boomgaarden, pluk je eigen kersen, proef de sfeer en vooral de kersen!

Meer informatie

Fruitoogst

De fruitoogstperiode is een uitstekende periode om een bezoek aan de regio te brengen. Volg een fiets- of wandelroute langs de boomgaarden en koop heerlijk vers fruit. Of nog leuker, pluk je eigen fruit!

Meer informatie

Landelijk overnachten

Rust, ruimte, gemoedelijkheid, kortom het echte boerenleven vind je nog in Rivierenland. Wil je wakker te worden op het platteland en genieten van een kakelvers eitje? Slaap dan eens bij de boer. In de bedstee of op de hooizolder, er zijn genoeg pareltjes van logeeradressen te vinden.

Boerderij de Rit
Retsezijstraat 4 4011 JP Zoelen Is dit jouw bedrijf?
Zoelen
B&B De Achtertuin
Achterweg 59 4156 AB Rumpt Is dit jouw bedrijf?
Rumpt
Logies de Heul
Sluissestraat 5 6627 KR Maasbommel Is dit jouw bedrijf?
Maasbommel
Buitengoed Ruysbos
Midden in de natuur in het bos en aan het water vind je een uniek 10 persoons vakantiehuis en 3 bijzondere ...Lees meer

Download de Fruitalert-app!

Deze app houd je op de hoogte van de ontwikkeling en groei van het fruit en de fruitpluk, waardoor je altijd als eerste op de hoogte bent van de actuele fruitstand. De app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert applogo play store bloesemalert app

Eieren, kaas en zuivel

Tip: (h)eerlijk ijs vind je hier!

Beste ijssalon van Gelderland!

IJsboerderij De Oude Schuur in Vuren is verkozen tot beste ijssalon van Gelderland!

Meer informatie

Ambachtelijk schepijs

In het hart van de Betuwe kun je bij Wilco Ambachtelijk IJs in Buren genieten van overheerlijk ijs, een prachtig terras met uitzicht over de weilanden en midgetgolf voor de hele familie. Het ijs wordt gemaakt van de melk uit de eigen melkveehouderij en is daardoor heerlijk vers. De ideale stop tijdens een mooie fietstocht.

Meer informatie

Beleef de ambachtelijke ijsboerderij

Bij IJsboerderij de Schoonheuvel in Hedel kun je naast een heerlijk ijsje eten ook met eigen ogen zien en beleven hoe het ambachtelijke ijs wordt gemaakt. Tijdens een ijsexcursie kom je erachter hoe de ijsbereidingsruimte eruit ziet, wat er allemaal nodig is om ijs te maken en natuurlijk mag er ook geproefd worden!

Meer informatie