Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Geertruidenberg-Heusden

Vesting-tot-vesting route

Van Geertruidenberg naar Heusden en terug

Deze fietsroute brengt je via het Halve Zolenpad van Geertruidenberg tot Drunen en van vestingstad Heusden weer terug naar Geertruidenberg. Let goed op al het moois wat je onderweg tegen komt.

Vanaf het startpunt in Geertruidenberg rijd je al snel over de voormalige Halve Zolen spoorlijn, die is vernoemd naar de lederen producten die er vanaf eind 19e eeuw vervoerd werden. Op het pad tot Drunen (20 km) passeer je verschillende kunstwerken die het verhaal van De Langstraat en spoorlijn vertellen.

Daarna rijd je over de Elshoutse Zeedijk, slingerend langs zestien plassen die zijn ontstaan door dijkdoorbraken. De route brengt je in vestingstad Heusden, een mooie plek om even af te stappen en gebruik te maken van de vele horecagelegenheden.

Vervolgens steek je over de Bergsche Maas en via het Drongelense Veer verderop kom je weer ten zuiden van de rivier. Na 62 km eindig je de route weer in Geertruidenberg.

Bekijk de volledige route

 

Heusden, tuin van Brabant, ligt tussen de Brabantse steden ’s Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Een gemoedelijke sfeer, samen zijn en vermaak staan hier centraal. Een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie en goed eten en drinken. Veel plezier aan de Maas!

Lees meer over deze bestemming