Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Geertruidenberg-Heusden

Vesting-tot-vesting route

Van Geertruidenberg naar Heusden en terug

Deze fietsroute brengt je via het Halve Zolenpad van Geertruidenberg tot Drunen en van vestingstad Heusden weer terug naar Geertruidenberg. Let goed op al het moois wat je onderweg tegen komt.

Vanaf het startpunt in Geertruidenberg rijd je al snel over de voormalige Halve Zolen spoorlijn, die is vernoemd naar de lederen producten die er vanaf eind 19e eeuw vervoerd werden. Op het pad tot Drunen (20 km) passeer je verschillende kunstwerken die het verhaal van De Langstraat en spoorlijn vertellen.

Daarna rijd je over de Elshoutse Zeedijk, slingerend langs zestien plassen die zijn ontstaan door dijkdoorbraken. De route brengt je in vestingstad Heusden, een mooie plek om even af te stappen en gebruik te maken van de vele horecagelegenheden.

Vervolgens steek je over de Bergsche Maas en via het Drongelense Veer verderop kom je weer ten zuiden van de rivier. Na 67 km eindig je de route weer in Geertruidenberg.

Bekijk de volledige route

 

Heusden, tuin van Brabant, ligt tussen de Brabantse steden ’s Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Een gemoedelijke sfeer, samen zijn en vermaak staan hier centraal. Een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie en goed eten en drinken. Veel plezier aan de Maas!

Lees meer over deze bestemming

Acties en activiteiten onderweg

15% korting op de rekening

De voordeelcoupon geeft 15% korting op de rekening bij zowel de Lachende Vis in Den Bosch als ’t Wellse Veerhuis in Well.

Bekijk de website

Lunchcruise op de Maas

10% korting op de Lunchcruise van 10 en 11 mei bij Rondvaart Wiljo in Heusden. Vooraf reserveren met de kortingscode op de voordeelcoupon. Geniet van een lunch en tour met goed gezelschap op de afgedamde Maas.

Meer informatie

Museum Het Gouverneurshuis Heusden Vesting

Tegen inlevering van de voordeelcoupon kun je gratis naar het museum. Geniet ook in de prachtige tuin met een hapje en drankje en bezoek de exposities.

Bekijk de website

Tweede kopje koffie/thee gratis bij De Maasstroom

Op vertoon van de voordeelpas ontvang je bij aankoop van koffie/thee met gebak bij De Maasstroom in Nederhemert, het tweede kopje gratis.

Bekijk de website

Koffie met gebak bij Proeverij 't Raadhuis

Bij vertoon van de voordeelcoupon ontvang je koffie met gebak voor €5,00 en krijg je het tweede bakje koffie gratis bij Proeverij ’t Raadhuis in Drunen.

Bekijk de website

Gratis cupcake bij De Kapschuur

Bij de Kapschuur in Drongelen is het terras open om heerlijk even te genieten. Op vertoon van de voordeelpas krijg je bij een bak koffie of thee een heerlijke zelfgemaakte cupcake gratis.

Bekijk de website

Lunch bij Het Lokaal Drunen

Tijdens de Pontjesdagen krijg je bij Het Lokaal in Drunen bij inlevering van de voordeelcoupon een lunch gerecht 12 uurtje vlees, inclusief koffie voor €10,00 per persoon.

Bekijk de website

Zondagmiddag wandeling Heusden

Ga op zondag 12 mei om 14.30 mee met een gids voor een rondleiding door Heusden Vesting. Wandelend door het stadje over de kinderkopjes, langs oude gevels en door steegjes en stadspoorten waan je je in de 17e eeuw. De rondleiding start bij het Toeristisch Informatiepunt Heusden, sluit gezellig aan!

Bekijk de website