Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Wandelnetwerk Rivierenland

Wist je dat er een volledig wandelnetwerk in Rivierenland aanwezig is? Met behulp van een keuzepuntsysteem, bewegwijzerde wandelroutes en knooppunten kun je verschillende wandelroutes combineren. Of je nu een geoefende wandelaar bent, of een uurtje wilt wandelen door de natuur. Voor iedereen is er een gepaste wandelroute te ontdekken!

Startlocaties wandelnetwerk

Het wandelnetwerk Rivierenland heeft verschillende startlocaties. Op deze startlocaties staan routeborden met hierop de lokale wandelroutes, knooppunten en andere informatie van de omgeving.

Bekijk de startlocaties hier

Wandelnetwerk keuzepunten

Het wandelnetwerk wordt bewegwijzerd door middel van een keuzepuntsysteem. Het keuzepuntsysteem knoopt rondwandelingen, routes met een eigen kleur, aan elkaar tot een netwerk. Die rondwandelingen kunnen kort of wat langer zijn en gedeeltelijk met elkaar samenlopen. Alle kruispunten waar je kunt kiezen om je route voort te zetten of over te stappen op een andere kleur worden keuzepunten genoemd. Keuzepuntpalen laten die keuze zien door de verschillende kleurpijlen. Bovendien zijn deze palen voorzien van een nummer. Onderweg ondersteunen kleurpijlen de routekeuze, op weg naar het eerstvolgende keuzepunt-met-nummer. Ook op punten waar je zou kunnen twijfelen en op plekken waar je verschillende kanten op kunt, terwijl het geen keuzepunt is, staan markeringen (kleurpijlen).

Wil je zelf een wandelroute maken en plannen? Dat kan met de routeplanner van Wandelnet. Plan je wandeling over één van de beschikbare regionale wandelnetwerken of vrij over alle wandelpaden in Nederland.

Plan je eigen wandelroute