Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Wanneer bloeit de bloesem in de Betuwe?

Mooiste tijd van het jaar

Als de bloesem in bloei staat, is dat misschien wel de mooiste tijd van het jaar. De fleurige bloemetjes voegen letterlijk kleur toe aan het leven. Verlang je naar een dosis lentevreugde? Breng dan een bezoek aan de Betuwse bloesem. De bloesemperiode valt doorgaans in de maanden maart en april, afhankelijk van het weer.

Blijf op de hoogte via de Bloesemalert-app

Download de gratis Bloesemalert-app zodat je precies weet welke bloesem wanneer bloeit. De bloemenpracht is van korte duur en erg onvoorspelbaar door de invloed van het weer. Dankzij de bloesemalert-app weet je zeker dat je het moment dat de eerste bloesem zich ontpopt niet mist. De app is gratis te verkrijgen in de App Store en de Google Play Store.

logo app store iphone bloesemalert app

Wat beïnvloedt de start van de bloesemperiode?

Het is ieder jaar een verrassing wanneer de bloesem exact tot bloei komt. Het is erg afhankelijk van het weer wanneer de bloesem in bloei staat. Een warm voorjaar, nachtvorst en de hoeveelheid zon hebben allemaal invloed op de bloesem. Daarnaast bloeien de verschillende soorten bloesem ook op verschillende momenten.

Nachtvorst

Wanneer de bloesem in bloei staat blijft het voor de fruitteler van belang om het weer goed in de gaten te houden. In het vroege voorjaar bestaat bijvoorbeeld het risico op nachtvorst. De fruitteler besproeit dan water over de bomen met bloesem. Het water bevriest om de bloesem en zo ontstaat er een beschermend laagje van ijs. Op deze manier wordt voorkomen dat bloesem en dus de vrucht bevriest. Het levert ook altijd spectaculaire plaatjes op als de bevroren bloesem omhuld is met een laagje van ijs.

Wanneer kun je het beste de bloesemroute fietsen?

Wil je de bloesem op z’n mooist beleven? Fiets dan de driedaagse bloesemroute en beleef de bloesem in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal op zijn mooist! Deze driedaagse fietsroute neemt je mee langs de mooiste plekjes in de regio om de bloesem te spotten. De eerste weken van april zijn vaak de mooiste weken van de bloesemperiode en perfect om op de fiets te stappen. Bijvoorbeeld tijdens het Paasweekend of in de eerste weken van april. Wil je zeker weten dat de bloesem in bloei staat? Download dan de Bloesemalert-app en bekijk de actuele stand van de bloesem.