Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Een waterrijke belevenis

De unieke mix van land en water is hier overal zichtbaar. Zoals de poldermolens en stoomgemalen die nu werken als korenmolen, woonhuis, horecagelegenheid of bijzondere bezienswaardigheid. Hier geniet je van sportieve activiteiten, zwemplezier, het loungen en proeven van culinaire hoogstandjes of een schitterende rondvaart. De vergezichten, het waterspel, de vaarroutes, havens en vele waterterrassen. Welkom, welkom, welkom in het prachtige Rivierenland.

In de zomermaanden zoeken veel mensen het water op voor afkoeling en vermaak. In Rivierenland zijn er verrassend veel activiteiten op en rond het water mogelijk. Met haar ligging tussen de grote rivieren is Rivierenland een walhalla voor waterliefhebbers. Van sportieve activiteiten, zwemplezier en loungen tot genieten van culinaire hoogstandjes, een rondvaart of van de schitterende natuur in de uiterwaarden. Maar wist je dat je ook in de winterperiode goed terecht kan bij een van de vele waterrecreatiegebieden? Waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen, watersporten, varen of kanoën, is het in de andere periodes van het jaar heerlijk fietsen en wandelen rondom het water. Of kom gewoon met de kinderen spelen op de speeltoestellen. Er is voor ieder wat wils. Wij vertellen je graag waar je allemaal terecht kunt.

Spetterplezier voor kinderen

Lekker kliederen met zand of pootje baden. Water heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. In Rivierenland is er gelukkig altijd water dichtbij voor het nodige spetterplezier. Naar huis? Daar hebben de kids geen tijd voor.

Even tijd voor elkaar…

Wil je even ontsnappen aan de hectiek van alle dag en genieten van rust, ruimte en een uniek landschap? Ontdek de leukste romantische over-nachtingen voor een bijzondere huwelijksnacht of een weekendje weg in Rivierenland. Even tijd vrij maken voor elkaar, dat doet wonderen!

Meer tips voor waterrecreatie

Tip: Parkeerabonnement

Kom je van ver? Moet je veel spullen meenemen? Of breng je het hele jaar door een bezoek aan een of meerdere van de waterrecreatiegebieden? Koop dan een parkeerabonnement. De recreatiegebieden van Uit®waarde zijn het hele jaar dagelijks geopend. Je hoeft geen entree te betalen, maar alleen parkeergeld voor je auto (De Meent uitgezonderd). Bij Beldert Beach betaal je alleen entree en kun je gratis parkeren. Voor maar €30 schaf je al een handig parkeerabonnement aan dat geldig is op meerdere parken. Kijk voor de meest actuele informatie en tarieven op de website van Uit®waarde.

Meer informatie

Genieten op het water

Wil je Rivierenland echt beleven? Dan moet je zeker het water op! Huur een bootje bij een van de vele ondernemers langs de waterkant, ga suppen op een recreatiemeer of ontdek per sloep de prachtige rivieren. Gun jezelf een heerlijke dag of vakantie op het water! Liever van alle gemakken voorzien? Boek dan een rondvaart!

Bekijk meer rondvaarten

Struinen langs het water

Niet alleen op, maar ook langs het water is er veel te doen. Een uitstekende manier om de vele uiterwaarden en natuur-gebieden te verkennen is door de vele struinroutes en klompenpaden – elk gebied en pad is weer anders! Van oevers, poelen en moerassen met water- en zangvogels, libellen, vlinders, boterbloemen en dot-terbloemen, tot bossen waar bevers leven en orchideeën groeien, en uiterwaarden vol bloemrijke graslanden, riet landen, wilde kruiden en knot wilgen. Je wordt verrast door de prachtige natuur, verschillende soorten vogels en de rust langs de waterkant. Een belevenis in alle jaargetijden!

Meer over struinroutes

Meer over klompenpaden

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.