Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Betuwe Grand Cru

Proeven, picknicken, high wine, leven en beleven

De Betuwe is rijk aan sterke kwaliteitsstreekproducten. Deze streekproducten kenmerken zich door de eerlijke en de ambachtelijke manier waarop ze worden gemaakt en hebben wij hier voor u samengevoegd tot Betuwe Grand Cru.

Een goed voorbeeld van Betuwe Grand Cru producten zijn bijvoorbeeld de Betuwse wijnen. Wist u dat de Betuwse wijnen zelfs tot de beste wijnen van de lage landen behoren?

In deze regio is het eindeloos genieten. Van de exclusieve en stijlvolle smaken. Van de prachtige, uitgestrekte landschappen. Van de heerlijke geuren, de geweldige kleuren. Welkom bij Betuwe Grand Cru.

Genieten. Van onze streken.

Betuwe Grand Cru staat voor proeven, picknicken, high wine, leven en beleven. Maar daarna gaat het genieten verder. Bijvoorbeeld op onze prachtige accommodaties voor een overnachting. Inclusief alle luxe, comfort en aandacht voor een onvergetelijk verblijf. De Betuwe is echter niet alleen een vruchtbare grond voor heerlijke wijnen, maar juist ook voor andere producten. Bij Betuwe Grand Cru prikkelen we het liefst al uw zintuigen met onze eerlijke en ambachtelijke streekproducten.

 

Wijngaarden in de streek

Wijngaard de Kruithof

Wat is er aangenamer dan mooie momenten met elkaar delen onder het genot van wijnen en spijzen. Bourgondisch genieten en het creëren van mooie ontmoetingen, gecombineerd met gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Daar staat Wijngaard De Kruithof in Ophemert voor.

Meer informatie

Wijngaard Keulenhof

Mooie wijnen maken is een vak en vraagt gedurende het gehele jaar aandacht. Bij Wijngaard Keulenhof vlakbij Elst doen zij dit vanuit hun hart. Het stuk grond waarmee ze zijn begonnen heeft de vorm van een hart. Om dit te symboliseren vind je op het etiket van de wijnen van de Keulenhof een hart.

Meer informatie

Betuws Wijndomein

Betuws Wijndomein maakt met passie en vakmanschap wijnen en andere gastronomische producten van druiven. De druiven worden het hele seizoen nauwkeurig verzorgd en zijn met de hand geoogst. Voor natuureducatie, lekkere wijnen én streekgastronomie is het wijndomein een inspirerende omgeving.

Meer informatie

Wijndomein Auansati

Wijndomein Auansati is een kleine wijngaard van een 0,5 hectare in de Betuwe. Vanaf de zomer 2015 zijn Jan Everts en Karin Eizema van start gegaan om een eigen bedrijf op te zetten. Het doel is het maken van mooie wijnen, waar ook andere mensen van kunnen genieten. 

Meer informatie

Wijngaard de Heuvel

Midden in de Betuwe, net buiten Dodewaard, vind je wijngaard de Heuvel. In deze wijngaard groeien diverse soorten druiven voor witte en rode wijnen. De eigenaren vertellen je graag alles over deze mooie wijnsoorten.

Meer informatie

Wijngaard de Rijsakker

Het bourgondische Franse leven, met wijn als stralend middelpunt, was de aanleiding om deze wijngaard te starten. Nu worden hier mooie druiven om heerlijke wijnen mee te maken geteeld. Maar het bourgondische leven is meer. Je vindt hier ook een B&B, kunt hier vergaderen en genieten van creatieve workshops.

Meer informatie

Wijngaard de Teunishof

Je vindt Wijngaard de Teunishof in Culemborg. Op een perceel van ca 300m² staan rond de 120 stokken van verschillende rassen. De wijngaard is op afspraak te bezoeken. De wijngaardenier geeft groepen van min. 5 personen een rondleiding met uitleg over de druiventeelt en wijnmakerij. Bovendien is het mogelijk ter plaatse verschillende wijnen te proeven tegen een kleine vergoeding.

Meer informatie

Routes: ontspannen. In elke richting.

Betuwe Grand Cru neemt je mee naar de wijngaarden, bijzondere accommodaties en heerlijke restaurants. Op de fiets, de paden en wegen: via deze routes wijzen we je de weg in deze bijzondere regio. Ontdek het zelf. Want hier leiden alle wegen naar één en hetzelfde doel: 100% genieten.

 

Betuweroute
Fiets de Betuweroute en ervaar zelf waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland genoemd wordt. ...
55 KM
Meer informatie
Meer over Betuweroute
Midden-Betuweroute
Fietsen door het gebied tussen de Waal en de Neder-Rijn ...
48 KM
Meer informatie
Meer over Midden-Betuweroute
Rondje Tiel
Deze fietstocht voert je door het fraaie Betuwse landschap rondom Tiel, stad van Flipje. Je fietst over dijken en komt langs ...
51 KM
Meer informatie
Meer over Rondje Tiel
Bloesemroute – Betuwe
48,3 KM
Meer informatie
Meer over Bloesemroute – Betuwe
Lingeroute
De rivier de Linge is één van de langste rivieren  in Nederland. Ooit was dit een woeste stroom. Wie hem nu ...
70 KM
Meer informatie
Meer over Lingeroute

Uitgelicht: Het Betuwepad

Het Betuwepad loopt dwars door de Betuwe en biedt 150 kilometer aan wandelplezier verdeeld over 12 etappes. Kies je favoriete etappe of maak er een meerdaagse route van door meerdere etappes aan elkaar te verbinden.

Alle informatie