Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Flipje en Streekmuseum

  • Maak kennis met Flipje
  • Ontdek de geschiedenis van Tiel
  • Leuke activiteiten voor kinderen in de schoolvakanties

Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de stad Tiel in 50 kastjes. Beleef een nostalgische reis door het land van Flipje.

Het Flipje en Streekmuseum is gehuisvest in de oude herensoci√ęteit uit 1789. In vijftig boeiende kastjes kun je kennis maken met de geschiedenis van de oude Hanzestad Tiel. Ook is er een mooie Stijlkamer met een pratende spiegel, een vreemde kroonluchter en een oude telefoon die zomaar vertelt als je hem opneemt. Onder de grote maquette van de stad Tiel in 1650 liggen drie skeletten uit 1450.

Voor kinderen vertelt Flipje de geschiedenis van Tiel. Er staat een hele grote computertafel waarop je de Hizzquiz kunt spelen met het hele gezin. Je komt alles te weten over Flipje en over jamfabriek De Betuwe, waar tussen 1885 en 1993 miljoenen potten jam en vruchtensappen zijn gemaakt.

In de jamfabriek kun je leuke wedstrijden spelen, zoals wie roert het snelst in de jamkookpan, wie draait het snelst de doppen op de jampotten of wie kan supersnel fruit sorteren?

In de schoolvakanties organiseert het museum regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de website.

Ook volwassenen vinden hier hun jeugd en hun herinneringen terug.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen: