Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Kasteel Ammersoyen

  • Één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland
  • Leuk voor kinderen
  • Regelmatig leuke evenementen

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1325 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht. Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele evenementen.

Tijdens je tocht door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van 700 jaar geschiedenis. In de poortkamer kun je het replica pronkharnas van de hertog van Gelre en een film bekijken. Breng zeker ook een bezoekje aan de brouwkelder waar ooit het bier gebrouwen werd en de kerker in de grootste toren van het kasteel.

Leuk voor kinderen

Voor kinderen is er van alles te beleven! Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder kunnen ze voor archeoloog spelen en in de wapenkamer onderdelen van een harnas uitproberen. In de schoolvakanties zijn er vaak evenementen en rondleidingen speciaal voor kinderen en kunnen ze meedoen aan de Speuren & Spelen tocht die ook over het buitenterrein voert.

Kasteelwinkel en horeca

Het kasteel beschikt over een kasteelwinkel met streekproducten, boeken, ridder- en jonkvrouwen speelgoed en leuke cadeauartikelen. In horecagelegenheid Het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel kun je terecht voor een drankje, een lunch of een borrel. Het terras biedt prachtig uitzicht op het kasteel.

Kijk voor actuele openingstijden en entreeprijzen op www.glk.nl/ammersoyen

Reserveren aanbevolen:

Het wordt aanbevolen te reserveren voor je kasteelbezoek door een e-ticket aan te schaffen op datum en tijdstip. Dit is mogelijk op de website of direct via de website. Reserveren is ook nodig als je een Museumkaart, GLK donateurspas of een voucher hebt voor de entree.


Lees meer
Delen: