Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Landgoed Overbetuwe

  • Landelijk gelegen
  • Grote visvijver met karpers
  • Veel excursiemogelijkheden op het landgoed

Landgoed Overbetuwe is de ideale vakantieplek voor jong en oud. Het landgoed beschikt over een kleinschalige camping, chaletpark, B&B en appartementen. Ook is er een kinder- en zorgboerderij.

Gelegen in een prachtige landelijke omgeving van circa 12 hectare kun je optimaal genieten van rust, ruimte en natuur. Je kunt uitstekend wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld de route Rondje Roode Tooren van 5,5 kilometer die over het landgoed loopt. Ook kun je er goed fietsen, vissen, zwemmen en diverse culturele uitstapjes maken.

Visvijver

Op het terrein ligt een grote visvijver. Je kunt hier vissen op verschillende vissoorten zoals karper, voorn, brasem, paling, baars en zeelt. Een vergunning is voor het vissen in deze vijver niet nodig. Ook in de omgeving zijn vismogelijkheden, bijvoorbeeld in de Rijn, Linge, Waal of in de nabijgelegen forellenvijver. Verder zijn er twee minder diepe poelen die vol zitten met allerlei waterdiertjes als watersalamanders, verschillende waterkevers, wantsen, bootsmannetjes en larven van verschillende insecten en kikkers.

Vogelparadijs

Waar water is, leven ook watervogels zoals de waterhoen, zwaan, meerkoet, wilde eend en fuut. Maar bijvoorbeeld ook de ijsvogel. In de zomer nestelen ransuilen in de omgeving. Aan de receptie hangen vogelpotten, deze werden vroeger gebruikt om vogels te vangen voor consumptie, maar tegenwoordig dienen ze als nestkasten. Hierin nestelen meesjes en musjes, maar ook vaak spreeuwen. De zwaluwen maken hun nesten onder de daken van de schuren.


Lees meer
Delen:

Uit in de regio

Je vindt in Rivierenland genoeg rust, ruimte en uitgestrekte gebieden waar je lekker een frisse neus kunt halen.

COVID-19: Wij adviseren de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen bij een bezoek aan onze streek. Raadpleeg ook altijd de website van de betreffende locatie die u wilt bezoeken voor actuele informatie.