Zoek en Boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Museum Tweestromenland

  • Exposities waarin de combinatie verleden, heden en toekomst je verrassen!
  • Voor kinderen is ons museum leerzaam, leuk en verrassend
  • Onze tijdelijke tentoonstellingen brengen moderne kunst samen in een actueel thema

Museum Tweestromenland: ‘exposities waarin de combinatie verleden, heden en toekomst je verrassen!’

Onze tijdelijke tentoonstellingen brengen moderne kunst samen in een actueel thema. Wij nodigen kunstenaars uit om kunstwerken te ontwikkelen, geïnspireerd op dit specifieke thema. De historische thema’s trekken we door en leggen de verbindingen naar het hier en nu. In 2021 zijn de tentoonstellingen ‘Metamorfose’ en daarna ‘Jodendom’ te zien. Een tentoonstelling over ‘popcultuur’ staat op de planning.

Ga ook in gesprek met Romeinse soldaten en met bewoners uit de streek door de jaren heen. En hoor over de dreiging van de rivieren die het leven van velen tekenden, hoor over hun werk, hun gezin, hun armoede, hun rijkdom. Beleef de cultuurhistorie aan de hand van onze vaste collectie en wandel door de tijd van kamer naar kamer in ons museum: van prehistorie tot nu.

Voor kinderen is ons museum leerzaam, leuk en verrassend! Zij gaan even terug in de tijd als ze zelf in een klas zitten zoals die vroeger was of als zij voor de toonbank in de winkel staan en zien wat er toen te koop was.

Het museum is geopend op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Rondleidingen zijn op aanvraag en in overleg maken we voor groepen vanaf 8 personen ook buiten openingstijden de deur open en kun je met een gids het museum in. Voor het museum kun je onbetaald parkeren.

EEN UNIEK MUSEUM VOOR JONG EN OUD MET MODERNE KUNST EN CULTUURHISTORIE

Fotograaf: Eric Scholten


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Suggesties binnen deze categorie

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren
Langestraat 38 6624 AB Heerewaarden Is dit jouw bedrijf?
Heerewaarden
Flipje en Streekmuseum
Het museum neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de ...Lees meer
Delen: