Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Slot Loevestein

  • Het beroemdste kasteel van Nederland
  • Een groots avontuur voor jong en oud
  • Unieke ligging

Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde.

1001 Bommen & Granaten

Kom knallen op Slot Loevestein! Een stoere vesting, robuust middeleeuws kasteel en een prachtig natuurlandschap eromheen.

De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse Waterlinie (Unesco genomineerd). De meest markante gebeurtenis in de geschiedenis van het slot is ongetwijfeld de bijzondere ontsnapping van Hugo de Groot.

Kinderen kunnen lekker hun gang gaan in en om Slot Loevestein. Er is van alles te doen, zoals verkleden in het kasteel, buskruit laten ontploffen in de kruittoren of de vesting onder water zetten. Dat en nog veel meer kun je beleven in Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken! Tussendoor rust je uit in de Taveerne en geniet je van een lekkere kop koffie, lunch of borrel.

Tip: de leukste weg is over het water! Vanuit Woudrichem is Loevestein bereikbaar via het voetveer of kom met de grote boot uit Gorinchem.

Actie: Neem met korting de Riveertaxi naar Loevestein
Veerdienst Riveer heeft een speciale Loevestein-watertaxi-actie. Deze actie is bedoeld voor de periode dat er geen vaste dienstregeling naar Slot Loevestein is en bezoekers toch het slot willen bezoeken. De boottocht vanuit Gorinchem, via het water het slot naderen, is een onmisbaar leuk onderdeel van het bezoek aan Loevestein. Met deze watertaxi actie biedt Riveer een watertaxi-retour aan met 50% korting! Bel 06 2255 8233 en bestel je kapitein naar Loevestein. Klik hier voor meer informatie.


Lees meer

Hoe toegankelijk is deze locatie

Delen: