Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Wandel Nederlands populairste NS-wandeling

Tussen Lek en Linge

Wandel door het hart van de Betuwe

Deze nieuwe NS-wandeling is uitgeroepen tot de populairste NS-wandeling van het jaar. De route brengt je in het hart van de fruittuin van Nederland, de Betuwe.

Vanaf station Culemborg wandel je in 14,5 km naar station Beesd. Via rustige asfaltweggetjes verlaat je Culemborg en al snel loop je over mooie onverharde paden naar landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Wandelen tussen twee rivieren

Het is een bijzondere wandeling over natte, laaggelegen gronden tussen twee rivieren in: de Lek en de Linge. Rustige asfaltweggetjes leiden je naar beboste percelen en open polderland met prachtige onverharde paden. De route eindigt in het eeuwenoude landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt met bossen, akkers, statige lanen en de loom slingerende Linge.

De route volgt delen van het Betuwepad, Wandelnetwerk Rivierenland en Klompenpad Leidschehoevenpad. Deze NS-wandeling is geschikt voor de avontuurlijk ingestelde wandelaar die smalle bruggetjes en modderige paden (tijdens en na regenachtige periodes) als uitdaging ziet.

De routebeschrijving, het routekaartje en gpx-track van de NS-wandeling Tussen Lek en Linge zijn hier gratis te downloaden.

Nog niet uitgewandeld?

NS-wandeling Waterlinie Culemborg
Stap in de wondere wereld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Struin door de uiterwaarden, ga de Lek over met het Liniepontje ...
17 KM
Meer informatie
Meer over NS-wandeling Waterlinie Culemborg
Lingebosroute
Start deze route in Vuren en volg de route langs water en grienden! ...
8 KM
Meer informatie
Meer over Lingebosroute
Langs de linies – Fort Asperen, de Linge en GeoFort
Fort Asperen en Fort bij de Nieuwe Steeg liggen tegenover elkaar. Op Fort bij de Nieuwe Steeg is GeoFort gevestigd. Via ...
8 KM
Meer informatie
Meer over Langs de linies – Fort Asperen, de Linge en GeoFort
Rondwandeling langs de Linge – Asperen-Heukelum
17 KM
Meer informatie
Meer over Rondwandeling langs de Linge – Asperen-Heukelum
Parels langs de Linge
Deze wandelroute neemt je mee langs de rivier de Linge in de omgeving van Leerdam, Acquoy en Asperen. De wandeling brengt ...
12 KM
Meer informatie
Meer over Parels langs de Linge