Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Wijndomein Auansati

Wijndomein Auansati is een kleine wijngaard van een 0,5 hectare in de Betuwe. Vanaf de zomer 2015 zijn wij, Jan Everts en Karin Eizema, van start gegaan om een eigen bedrijf op te zetten. Ons doel is het maken van mooie wijnen, waar ook andere mensen van kunnen genieten.  We vertellen er graag over en je bent van harte welkom voor een bezoek in Kerk-Avezaath. Dit prachtige dorpje ligt vlakbij Tiel, middenin de Betuwe.

Waarom maken we wijn?

Wijn is een bijzondere drank. Ieder jaar weet de wijnrank vanuit het niets hele zure groene besjes te maken, die in de loop van de zomer veranderen in mooie, lekkere zoete vruchten. Deze vruchten worden vervolgens in de wijnmakerij via vergisting omgezet naar een heerlijke en (mits met mate gedronken) gezonde drank.

Wij geloven dat we door het steken van onze energie en passie in het maken van een mooie wijn ook andere mensen kunnen laten genieten van deze bijzondere drank.

Eerlijke en heerlijke wijn

Van wijn moet je kunnen genieten zonder zorgen. Zonder zorgen betekent een eerlijke en heerlijke wijn volgens ecologische principes. De grond geeft en krijgt terug, het bodemleven speelt een belangrijke rol bij het behouden van gezonde en sterke wijnranken en moet dus gekoesterd worden. Dit betekent een manier van productie met alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen en dat alleen die middelen worden gebruikt die nodig zijn om gezonde planten en druiven op te laten groeien.

In 2017 zijn de eerste druiven geplant. Het zijn druiven die in ons Nederlandse klimaat willen groeien en rijp worden en tegen een stootje kunnen. Dit laatste is belangrijk omdat Nederland ook in de zomers behoorlijk vochtig is en druiven gevoelig zijn voor schimmelinfecties. Wij proberen op biologische grondslag wijn te maken en daar heb je druiven voor nodig die dat aan kunnen. Daarnaast zorgen we door het inzaaien van bloemen en kruidenmengsel voor biodiversiteit in onze wijngaard. Dit heeft tevens het voordeel dat je een groot deel van het jaar van de bloemen en de insecten kan genieten.

Wijnproeverij

Wat is er leuker dan van de wijngaardenier zelf horen wat er nodig is voor dat mooie glas wijn? We vertellen je graag hoe wij de wijngaard opgebouwd hebben, hoe we de druiven telen en laten je graag van onze wijnen proeven. De derde zondag van de maand hebben we standaard een inloop open proeverij. Bel ons voor mogelijkheden op een andere dag. Groepen ontvangen wij graag op afspraak (kosten 30 euro tot 4 personen, daarboven 7,50 p.p.)

Wijnen in de Betuwe

Betuwse wijnen behoren tot de beste wijnen van de lage landen. Je vindt hier dan ook veel wijngaarden waar heerlijke wijnen geproduceerd worden. De Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal vormen samen Rivierenland. Een van de meest karakteristieke streken van ons land met boomgaarden met prachtige bloesem in het voorjaar of vol heerlijk fruit in de zomer. Je vindt hier een groot aanbod van fiets- en wandelroutes, rustige landgoederen en stoere forten en kastelen.

Vanaf dit jaar mogen wij een nieuw keurmerk aan geselecteerde wijnen toevoegen: de Beschermde Oorsprongs Benaming Rivierenland. Een extra waarborg voor kwaliteitswijnen!

Kom langs in onze wijngaard

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website of neem contact met ons op.


Lees meer
Delen: