Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Blote Keien Route

4 KM 1 uur wandelen

In recreatiegebied de Zandmeren wandel je een unieke route langs bijzonder geplaatste stenen. Deze steenformaties doen denken aan steenafzettingen door de natuur, de stenen liggen bij elkaar zoals stenen kunnen liggen.  Ogenschijnlijk terloops maar als je beter kijkt ook met een idee. Het zijn kunstwerken. Kunstwerken die verwijzen naar de natuur en waarbij de individuele stenen tot leven lijken te komen. 

De strak gevormde en glanzend gepolijste stenen zijn mysterieus, het is alsof ze een verborgen innerlijk hebben. Deze gave stenen zoeken gezelschap bij elkaar, ze vormen een groep of een cluster. Twee gelijksoortige stenen die dicht bij elkaar liggen tonen intimiteit. Op een andere plaats moedert een grote ruwe kei over een gave geronde steen. 

Beeldend kunstenaar Adri Verhoeven realiseerde deze steenformaties. Verhoeven laat de stenen steen blijven. Hij beeldhouwt er geen mens-, dier- of abstracte figuren uit en hij zet ze niet op een sokkel. Hij laat zien hoe stenen zijn, zoals ze in de natuur worden aangetroffen. De kunstenaar doet niet meer dan de eigenschappen van de steen versterken. Zo laat hij de steen ‘zelf’ aan het woord. Zijn stenen verhouden zich met elkaar en met hun omgeving. In een poging iets van hun geheimzinnige beslotenheid te ontsluiten, legt hij het hart van de steen bloot.

Start je route bij het trekpontje en wandel zo een ronde om het zandgat langs alle kunstwerken.

Download hier de route!


Lees meer
Startpunt Paviljoen De Zandmeren
Zandstraat 9
Kerkdriel
Eindpunt Paviljoen De Zandmeren
Zandstraat 9
Kerkdriel
Aangeboden door:
Delen: