Zoek en boek Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Generic filters
Exact matches only

Bloembollendag

30 oktober 2022 van 11:00 - 16:00 uur

Dorpsplein 14

5327 AS

Hurwenen

Deelnemers aan de bollendag in Hurwenen:

Hein Meeuwissen,
Hein teelt voornamelijk botanische narcissen en tulpen en sommige van deze bijzondere bloembollen zijn al honderden jaren oud. Henk Meeuwissen, Hein’s vader, kocht in 1955 zijn eerste soort narcissen: ‘Actaea’. Nu is het assortiment Narcissen uitgebreid tot 300 verschillende soorten. Ook de tulpen kunnen niet ontbreken: voornamelijk wildtulpen zijn hier favoriet. Hij heeft meer dan 500 soorten te vinden op zijn kwekerij.

Speciaal voor de bollendag in het Hurns kerkje heeft Hein mooie bollenmengsels voor in potten samegesteld

Carien van Boxtel
Carien, de bloemenkweker uit Zaltbommel, bekend van haar prachtige boeketten, tuinen en passie voor bloembollen zal deze dag ook aanwezig zijn om aan de slag te gaan met de bloembollen. Carien zal een introductie geven over het planten van bollen in potten. Leerzaam dus.

Daarnaast zal zij de kerk gaan aankleden met de dahlia’s van eigen kweek in samenwerking met Diane Monkhorst (bekend van fotografie van bloemen).

Eric Breed
Eric is landelijk bekend van zijn grote liefde voor historische en bijzonder tulpen. Door de aanwezigheid van Eric, is het mogelijk om naast de bollen van Hein ook hele zeldzame tulpen aan te schaffen.

Allemaal bevlogen mensen, die je het hemd van het lijf kan vragen over hun passie voor bloembollen.

Daarnaast natuurlijk taart en koffie van Mineke, Blik op Gebak.

Entree: 1 euro


Lees meer